Katarína Jankeje Futbal

Tréner ženského futbalu v meste: Baby sa musia skladať, aby mohli existovať!

Vedeli ste, že naše mesto okrem kvalitného mužského futbalového tímu má aj ženský oddiel? Dokonca až dve družstvá reprezentujú Topoľčany v ženskom futbale.

Ilustračný obrázok k článku Tréner ženského futbalu v meste: Baby sa musia skladať, aby mohli existovať!
Foto: Katarína Jankeje

Mestský futbalový klub momentálne pod svojou hlavičkou zastrešuje jednak ženský tím, ktorý bojuje v 2. lige a žiačky, ktoré od novej sezóny budú hrať v Regionálnej lige žiačok – západ.

Nevedia o nich

Futbal v meste má obrovskú základňu fanúšikov, no pokiaľ ide o ženskú odnož je to rapídne horšie. Ako sa pre náš portál vyjadril tréner a manažér ženského futbalového klubu MFK Topoľčany Michal Detko: „Myslím že väčšina obyvateľov ani netuší, že niečo také tu vôbec je. Bude to aj tým, že ženský futbal je celou spoločnosťou stále vnímaný ako niečo čo tu možno ani nemá čo robiť. Vidíme to v podstate aj na zápasoch, kde chodí konkrétne naše baby povzbudiť dokopy možno 10 ľudí aj to väčšinou kamaráti alebo frajeri. A vidieť prísť rodiča je skôr vzácnosť ako skutočnosť. Takže čakať, že príde niekto „cudzí“ so zámerom ísť si pozrieť zápas žien je skôr utópia.

Financií je málo, chýba konkurencia

Problém, s ktorým obe družstvá musia bojovať je nedostatok financií, čo sa v neposlednom rade odráža aj na plánoch. „V podstate nejaké veľké plány mať nemôžeme. Pracujeme s minimálnym rozpočtom, na väčšinu vecí sa baby skladajú, aj káder tvoria až na jednu výnimku vlastne len naše odchovankyne. Keby som to mal trochu odľahčiť tak poviem, že k nám do tímu berieme každú babu, ktorá ide okolo. Aj preto chýba väčšia konkurencia,“ prezradil Detko. Hráčky si nevypomáhajú len vo financiách, ale aj v trénovaní. Barboba Jenisová, ktorá hrá za ženy je zároveň aj trénerkou mladšieho oddielu žiačok.

„Nepredpokladám, že sa niekedy dostaneme do stavu, že všetko bude dokonalé. Ale verím, že cesta na ktorú sme sa dali nám časom prinesie úspechy ako po športovej stránke tak v tých "ostatných“ veciach, ktoré sú s našim športom spojené,“ dodáva na záver Detko.

Foto: Ženský futbalový klub Topoľčany

Ženský futbal v Topoľčanoch
3
Galéria
Foto: Katarína Jankeje
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM