Rastislav Búgel Kultúra

Turistická karta má za sebou prvú sezónu: V obehu je ich už tisíc, prinášajú zľavy

Projekt turistickej zľavovej karty Nitrianskeho kraja má za sebou prvú letnú turistickú sezónu. Za zhruba tri mesiace sa dostala do obehu približne tisícka kariet.

Ilustračný obrázok k článku Turistická karta má za sebou prvú sezónu: V obehu je ich už tisíc, prinášajú zľavy
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Zľavy od päť do 50 percent v súčasnosti ponúka držiteľom karty 67 partnerov a záujem o vstup do systému prejavili aj ďalšie subjekty. „Turistická karta nie je určená výlučne pre turistov, benefity prináša aj domácim. Často cestujeme na dovolenky do zahraničia, no nepoznáme svoje najbližšie okolie,“ skonštatovala Marta Hároniková, riaditeľka Nitrianskej organizácie cestovného ruchu (NOCR), ktorá spolu s partnermi projekt turistickej karty realizuje.

Karta priniesla zľavy

Turistická karta prináša jej držiteľom okamžité zľavy na ubytovanie, služby z oblasti gastronómie, návštevu pamiatok a zaujímavostí, wellness i tradičné produkty z regiónu a ďalšie služby. V rámci kraja projekt podporili termálne kúpaliská, kaštiele, múzeá a galérie, reštaurácie, vinárstva, čokoládovňa. Zapojili sa aj Zubria zvernica, pevnosť Komárno, Národný žrebčín v Topoľčiankach, Botanická záhrada SPU v Nitre, či výstavisko Agrokomplex. Produkt regionálnej karty prezentuje možnosti Nitrianskeho kraja ako regiónu histórie, slnka, vody a vína. Využitie karty je celoročné, jej platnosť je obmedzená do konca budúceho roka. Po tomto termíne si budú môcť záujemcovia platnosť karty predĺžiť.

V gastroturizme máme čo ponúknuť

Nitrianska organizácia cestovného ruchu, ktorá vznikla v roku 2012, zastrešuje aktivity samosprávy i podnikateľských subjektov pôsobiacich v oblasti cestovného ruchu, ktoré smerujú k zvyšovaniu počtu návštevníkov v nitrianskom regióne. Na aktivity spojené s propagáciou mesta získala počas svojho pôsobenia dotácie z mestského rozpočtu vo výške 200 000 eur. „Nechceme nasilu vymýšľať niečo nové, chceme však zdôrazniť to, čo tu už máme. V posledných rokoch je na vzostupe gastroturizmus, kde Nitra má čo ponúknuť. Sme mestom medoviny, jahôd, čokolády, vína a gaštanov a máme všetky predpoklady stať sa jednou z najnavštevo­vanejších mestských destinácií na Slovensku,“ skonštatovala Hároniková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM