Rastislav Búgel Krimi

Týždeň v znamení policajných kontrol: Na našich cestách si opäť posvietia na vodičov

Policajti v Nitrianskom kraji si opäť posvietia na vodičov. Na našich cestách sa pripravuje ďalšia osobitná kontrola zameraná na dokumentovanie správnych deliktov.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň v znamení policajných kontrol: Na našich cestách si opäť posvietia na vodičov
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Na území Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre bude kontrola vykonaná na území okresov Nitra, Šaľa, Topoľčany, Komárno, Nové Zámky a Levice. „Policajti budú dokumentovať tie porušenia pravidiel cestnej premávky, ktoré sú na základe analýz dopravnej nehodovosti hlavnými príčinami dopravných nehôd,“ informuje krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. Jedná sa hlavne o rýchlosť jazdy, porušenia základných povinností vodiča, nesprávne predchádzanie a nedanie prednosti v jazde.

„Polícia i touto cestou opätovne upozorňuje vodičov motorových vozidiel, aby dodržiavali pravidlá cestnej premávky, najmä rýchlosť jazdy a dbali na zvýšenú pozornosť, opatrnosť a ohľaduplnosť voči chodcom a cyklistom,“ informuje Čuháková. Polícia v Nitrianskom kraji v poslednom období eviduje viacero dopravných nehôd pri ktorých došlo k ťažkej i ľahkej ujme na zdraví, dokonca aj k usmrteniu účastníkov cestnej premávky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM