Dávid Hrdý Rôzne

Unikátne zábery z minulosti: Vydajte sa na krátku cestu históriou nášho mesta

Niekdajšie námestie M.R. Štefánika a na ňom ešte stojaci hotel Koruna, stará fontána či sídlisková výstavba v plnom prúde. Unikátne video zostrihal a vytvoril jeden zo správcov stránky na Facebooku, ktorá zverejňuje fotky starých Topoľčian. Pozrite sa spolu s nami do histórie!

Ilustračný obrázok k článku Unikátne zábery z minulosti: Vydajte sa na krátku cestu históriou nášho mesta
Zdroj: Dnes24.sk

O dvoch Topoľčancoch, ktorí sa rozhodli priblížiť nám históriu nášho mesta sme vás informovali už v článku : História Topoľčian v obrazoch: Staré fotky zbierajú dvaja mladí Žochári. Jednému z nich sa podarilo získať staré rodinné zábery, z ktorých potom vytvoril takmer 4 minútové video. Alex Adamkovič z Topoľčian odviedol naozaj dobrú prácu.

Na záberoch môžeme vidieť klasickú zimnú sánkovačku na kopci pri Tríbečskej základnej škole alebo parkovať autá na námestí M.R. Štefánika, čo by bolo dnes nemysliteľné. Prejsť sa opäť môžete na už neexistujúcom nadchode ponad vlakovú stanicu a pokochať sa môžeme niekdajšou fontánou na námestí. Tí mladší si ju určite v prevádzke nepamätajú. Na videu môžete vidieť časti mesta, ktoré možno tí neskôr narodení z nás ani nebudú vedieť lokalizovať. Každopádne tieto zábery sú vzrušujúcim pohľadom do histórie nášho mesta.

Staré Topoľčany
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM