Katarína Jankeje Krimi

Úradovanie autičkárov v Topoľčanoch: Aké lokality a značky sú medzi zlodejmi najviac v kurze?

Boj polície s autičkármi pokračuje. Počas tohto roka zmizli z parkovísk v našom okrese už desiatky áut. Dlhoprstí majú najväčší zálusk na známe značky vozidiel.

Ilustračný obrázok k článku Úradovanie autičkárov v Topoľčanoch: Aké lokality a značky sú medzi zlodejmi najviac v kurze?
Zdroj: Webnoviny.sk

Krádeže aut sa nevyhýbajú ani nášmu mestu. Zlodeji nemajú problém odcudziť vozidlá nielen na ulici, ale aj z rodinných domov, firiem či bazárov.

Viac ako 20 krádeží

Od začiatku roku 2014 evidujeme v okrese Topoľčany 22 prípadov krádeží motorových vozidiel, z toho jeden skutok sa vedie ako krádež vlámaním, keď vozidlo bolo odcudzené z objektu. V meste bolo odcudzených 17 vozidiel, zvyšné v obciach,“ informovala nás krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. Pre porovnanie, za celý rok 2013 bolo odcudzených 38 vozidiel.

Ulica Šafárikova či sídlisko Východ

U topoľčianskych autičkárov sú podľa hovorkyne najobľúbenejšie škodovky (Octavia, Fabia) a volkswageny. V meste sú lokality, ktoré autičkári pre svoje praktiky zjavne obľubujú. „Až štyri autá boli ukradnuté na ulici Šafárikovej a 5 vozidiel bolo odcudzených v rámci sídliska Východ. Miesto činu krádeže je prevažne na ulici, v jednom prípade to bol areál autobazáru, areál firmy a objekt dvora rodinného domu,“ pokračuje Bruchterová.

Zaujímavý je aj časový údaj, kedy k týmto činom dochádza. Ako uviedla Bruchterová: „Z časového hľadiska boli krádeže vozidiel vykonávané rôzne dni v týždni, najviac to však bolo v noci z nedele na pondelok, odcudzených bolo vtedy sedem vozidiel.“

Riešenie takýchto prípadov podľa polície často komplikuje anonymita mesta, dlhý časový úsek od spáchania po nahlásenie (odstavené vozidlo večer, ráno nahlásené odcudzenie), absencia svedkov, kamerových systémov, ale aj nevšímavosť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM