Katarína Jankeje Rôzne

Uvravení prváčikovia stíchli: Privítali ich mažoretky i starší spolužiaci!

Dážď nezmenil nič na tom, že naše ratolesti zasadli do školských lavíc. My sme sa boli pozrieť na Základnú školu Škultétyho, kde i napriek nepriaznivému počasiu nebolo o pekné momenty núdza.

Ilustračný obrázok k článku Uvravení prváčikovia stíchli: Privítali ich mažoretky i starší spolužiaci!
Foto: Katarína Jankeje

Zvedavosť, dobrá nálada, možno občas obava či strach z neznámeho. To všetko sa dalo čítať z tvári uvravených topoľčianskych prváčikov na Základnej škole na ulici Škultétyho. Počasie po prvý krát v histórii spôsobilo presun otváracieho ceremoniálu z nádvoria do vnútorných priestorov. Nič to však neubralo na príjemnej atmosfére či už v preplnenej jedálni alebo v triedach. Hudba a detské debaty však museli postupne utíchnuť, aby mohol nový školský rok oficiálne začať.

Noví kamaráti i nové povinnosti

Celkom 50 detí vytvorilo v novom školskom roku dve prvácke triedy, mnohí z nich sa vzájomné už poznajú, no na niektorých to ešte len čaká. „Moja dcérka sa trochu bála, lebo skoro nikoho nepozná. Verím však, že behom pár si nájde kamarátky či dokonca aj kamarátov,“ smeje sa mladá mamička. Okrem nových kamarátov si prváci budú musieť aj zvykať na nové povinnosti. „Čas hier a zábavy skončil, začínate dnes 9-ročnú púť za vzdelaním a vedomosťami,“ povedala riaditeľka základnej školy Mária Bezáková.

Na programe mažoretky

Medzi pozvanými nechýbali ani zástupcovia mesta ako napríklad prednostka Mestského úradu Edita Brösztlová. Pár viet predniesol aj Pavol Goga, poslanec Národnej Rady Slovenskej republiky. „Prajem si, aby naše školstvo zostalo dlhšiu dobu bez reforiem, bolo ich tu už dosť, potrebujeme v tejto sfére pokoj a kľud,“ povedal poslanec. Tradičné príhovory zamestnancov školy či pozvaných hostí vystriedali malé mažoretky, ktoré svojím milým vystúpením určite zabavili nielen tých najmenších, ale aj možno trochu nervóznych rodičov.

Pozrite si ako vyzeral úplne prvý školský deň prváčikov v našej fotogalérií a videogalérií!

Otvorenie nového školského roka na ZŠ Škultétyho
2
Galéria
Otvorenie nového školského roka na ZŠ Škultétyho
22
Galéria
Foto: Katarína Jankeje
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM