Rastislav Búgel Samospráva

V areáli MŠ v neďalekej obci bolo rušno: Postavili objekt pre novú triedu za vyše 150-tisíc

Nový objekt, v ktorom nájde svoje miesto 20 detí, postavili v neďalekej obci. Vznikne v ňom trieda.

Ilustračný obrázok k článku V areáli MŠ v neďalekej obci bolo rušno: Postavili objekt pre novú triedu za vyše 150-tisíc
Zdroj: TASR

Materská škola (MŠ) v Chynoranoch v okrese Partizánske sa rozšírila. V jej areáli totiž v tomto období dostavali nový modulový objekt, v ktorom bude trieda pre 20 detí. Investíciu v hodnote viac ako 150 000 eur samospráva financovala z dotácie od Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVŠ) SR a vlastných zdrojov. Informovala starostka Chynorian Mária Lachkovičová.

Obec sa rozhodla MŠ rozšíriť o jeden objekt z dôvodu nedostačujúcej kapacity. V tejto súvislosti postavili v areáli MŠ nový modulový prízemný objekt pre 20 detí a personál. Je samostatne fungujúci, s vlastným vybavením sociálneho zázemia a napojením na technickú infraštruktúru. „Tento týždeň sme poslali objednávku na vybavenie objektu zariadením a pripravujeme podklady pre kolaudáciu stavby,“ priblížila starostka.

Dodávateľom prác bola na základe výsledku verejnej súťaže Koma Slovakia, s. r. o., so sídlom v Nitre, ktorá výstavbu modulového objektu zrealizovala za 158 400 eur. Investíciu obec financovala z dotácie na rozšírenie kapacít MŠ od MŠVVŠ SR v hodnote 85 000 eur, zvyšné zdroje zabezpečila zo svojho rozpočtu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM