Katarína Jankeje Správy

V meste máme studňu i napájadlá: Ktoré z nich sú funkčné?

Tropický týždeň máme síce za sebou a teploty sa stabilizovali, no leto ešte len začalo. Počas horúcich dní majú obyvatelia a návštevníci mesta Topoľčany k dispozícií hneď niekoľko napájadiel. Niektoré však nie sú funkčné.

Ilustračný obrázok k článku V meste máme studňu i napájadlá: Ktoré z nich sú funkčné?
Zdroj: Dnes24.sk

V meste máme niekoľko púmp a napájadiel, v ktorých tečie pitná voda. Ako sme zistili, nie všetky fungujú na 100 percent.

Prasknuté potrubie

„Na námestí M. R. Štefánika je dvojstudňa, z ktorej je jedna strana funkčná a druhá bude čoskoro spojazdnená. A napájadlo, resp. pitítko je od minulého týždňa odstavené, nakoľko tam v minulom týždni prasklo vodovodné potrubie a z toho dôvodu sme museli pitítko odstaviť od vody,” uviedla Alžbeta Melicherová vedúca odboru správy majetku a služieb. Ako nás ďalej informovala, pumpa na Ulici 17. novembra je funkčná a v poriadku. Chodci sa v nej môžu bez obáv osviežiť.

Napájadlá I studňa prechádza každoročne technickou kontrolou, nezabúda sa ani na detailný rozbor kvality vody pred sezónou. “Všetky tieto zariadenia sú po zime vyčistené a dezinfikované a pred sezónou sa robí rozbor vody prostredníctvom RÚVZ," dodala Melicherová.

Topoľčanci ich často nevyužívajú

Podľa našich zistení však napájadlá veľkú obľubu nemajú. „Nikdy ma ani len nenapadlo si tam nabrať vodu, či umyť si ruky. To radšej zájdem do blízkeho obchodu a kúpim si fľašku vody,“ povedala nám Veronika. Niekto zase nevyužíva zariadenia z iného dôvodu. „V lete to tam okupujú osy, som na ne alergický. Riskovať to rozhodne nebudem,“ dodal Tomáš.

Čítajte viac:

FOTOREPORT z letného kúpaliska: Topoľčanci si užívajú tropické teplá vo veľkom!

Foto: ilustračné

Chodci v Topoľčanoch:  Osviežiť sa môžu v troch napájadlách
6
Galéria
Foto: Dávid Hrdý / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM