Správy

V nemocnici pribudlo nové vybavenie: Svet zdravia preinvestuje tri milióny

V topoľčianskej nemocnici pribudlo v septembri nové vybavenie. Ide o prvé investície zrealizované spoločnosťou Svet zdravia, a.s., ktorá prevzala nemocnicu do prenájmu od Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) v apríli tohto roku.

Ilustračný obrázok k článku V nemocnici pribudlo nové vybavenie: Svet zdravia preinvestuje tri milióny
Zdroj: Bardejovský Reportér

Ako pripomenul PR manažér spoločnosti Tomáš Kráľ, v nemocnici sa realizuje kompletná rekonštrukcia striech, modernizuje sa technologické vybavenie kuchyne a v priebehu najbližších dní sa začne so stavebnými prácami na novom centre ústavnej pohotovostnej služby. Všetky projekty by mali byť ukončené ešte v priebehu tohto roka. Celková výška investícií v roku 2017 má presiahnuť tri milióny eur.

Riešia projekty

„Keď sme v apríli preberali topoľčiansku nemocnicu, bolo nám jasné, že pozitívnu zmenu musíme priniesť čo najskôr. Som rád, že okrem nevyhnutnej personálnej stabilizácie sa nám postupne darí realizovať množstvo väčších aj menších investičných projektov,“ zdôraznil generálny riaditeľ siete polikliník ProCare a siete nemocníc Svet zdravia Marek Duban.

Ako pripomenul, k takým projektom patrí aj vybudovanie novej recepcie, ktorá sa nachádza pri hlavnom vchode do nemocnice na prízemí. Jej zamestnanci budú v pracovných dňoch poskytovať informácie o prevádzke nemocnice, rozsahu zdravotnej starostlivosti na jednotlivých oddeleniach a v ambulanciách i o nadštandardných službách alebo o dopravnej zdravotnej službe.

Vymenili lavičky v čakárňach

Okrem toho pomôžu pri orientácii v nemocnici i pri riešení krízových situácií. Na recepcii bude tiež možné platiť za nadštandardné výkony a ďalšie služby. Projekt si vyžiadal celkové náklady necelých 15 000 eur. Ďalšou investíciou v hodnote takmer 18 000 eur bola výmena lavičiek v nemocničných čakárňach.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM