Rastislav Búgel Správy

V Nitre bola zaznamenaná extrémne maximálna teplota: Až takto vysoko u nás vystúpila ortuť teplomeru!

Na viacerých miestach Slovenska pocítili v nedeľu na túto ročnú dobu vysoké teploty. No a v Nitre dokonca bola nameraná extrémne maximálna teplota! Schválne si tipnite, až koľko stupňov Celzia u nás zaznamenali...

Ilustračný obrázok k článku V Nitre bola zaznamenaná extrémne maximálna teplota: Až takto vysoko u nás vystúpila ortuť teplomeru!
Zdroj: TASR

Na území Slovenska v nedeľu padali teplotné rekordy. Meteorológovia zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) ich zaznamenali najmä v západnej časti krajiny. Najvyššiu dennú teplotu namerali meteorológovia na bratislavskom letisku a Kolibe. Teplota vzduchu tam dosiahla 20,3 stupňa Celzia. „Boli prekonané rekordy z roku 1997, kedy sme v Bratislave na letisku namerali 19 stupňov Celzia a na Kolibe 17,2 stupňa Celzia,“ napísali na oficiálnej stránke na sociálnej sieti.

No a zaujímavé sa bolo v posledný víkendový deň pozerať aj na ortuť teplomera v našom meste. Hoci sme o niečo ďalej ako Bratislava, poriadne teplo sme počas nedele mali aj v Nitre. Meteorológovia zo SHMÚ u nás namerali extrémnu maximálnu teplotu a to až 19 stupňov Celzia.

Podobne tomu bolo aj na ďalších meteorologických staniciach. Extrémnu maximálnu teplotu zaznamenal SHMÚ aj v Kuchyni (20,1 stupňa Celzia), Hurbanove (19,5), Dudinciach (18,9), Poprade (17) a Telgárte (15,9).

Vysoké teploty zapríčinil podľa meteorológov teplý vzduch pôvodom z juhozápadnej Európy. Ten sa dostal predovšetkým nad juhozápadné Slovensko, kde maximálna denná teplota dosahovala 19 až 20 stupňov Celzia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM