Správy

V Nitrianskom kraji hrozia extrémne silné búrky! Ohrození môžu byť aj ľudia

Predpokladaná intenzita búrok je podľa SHMÚ extrémne vysoká a predpokladá sa, že spôsobí veľké škody a ohrozí ľudské životy. Kedy platí výstraha 3. stupňa?

Ilustračný obrázok k článku V Nitrianskom kraji hrozia extrémne silné búrky! Ohrození môžu byť aj ľudia
Zdroj: TASR

V okrese Komárno v Nitrianskom kraji výstraha pred búrkami dosiahla tretí stupeň. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na webovej stránke s tým, že výskyt búrok tejto intenzity je v danom ročnom období a oblasti veľmi zriedkavý.

„Predpokladaná intenzita búrok je extrémne vysoká a predpokladá sa, že spôsobí veľké škody a ohrozí ľudské životy. Tento jav predstavuje všeobecné ohrozenie ľudských aktivít,“ varujú meteorológovia.

Výstraha tretieho stupňa platí v tejto oblasti v utorok do 17:00. Pokračuje výstrahou druhého stupňa po celý pondelok aj utorok až do stredajšej polnoci.

Na takmer celom Slovensku vydal SHMÚ v pondelok aj v utorok až do polnoci na stredu výstrahy pred búrkami druhého stupňa. Ich predpokladaná intenzita bude nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd vysoká. Búrky tejto intenzity predstavujú podľa SHMÚ veľké nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Na východe a na severe Kysúc a Oravy platia výstrahy prvého stupňa, tieto búrky môžu byť tiež potenciálne nebezpečné.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM