Tímea Kamenická Správy

V priemyselnom parku sa plánuje rozšírenie výrobných priestorov: Pribudnú aj pracovné miesta!

Spoločnosť Steep Plast Slovakia plánuje rozšíriť svoje výrobné priestory v areáli priemyselného parku Nitra – Sever. Pribudnúť má nová skladová hala, ale aj pracovné miesta.

Ilustračný obrázok k článku V priemyselnom parku sa plánuje rozšírenie výrobných priestorov: Pribudnú aj pracovné miesta!
Zdroj: TASR

V priebehu roku 2017 by mala pribudnúť nová skladová hala, ktorá vytvorí s existujúcou výrobnou halou na výrobu plastových komponentov a administratívnou budovou jednotný funkčný celok.

Nové pracovné miesta

Existujúce priestory firmy sa rozšíria o vyše 5200 štvorcových metrov. Počas výstavby, ktorá by sa mala začať počas nasledujúceho roka, bude na stavbe pracovať zhruba 60 pracovníkov. Po spustení prevádzky v novej hale plánuje investor vytvoriť 60 nových stálych pracovných miest pre výrobných pracovníkov v práci na tri zmeny. Predpokladané náklady na rozšírenie prevádzky predstavujú 5 miliónov eur. Projekt je v štádiu posudzovania vplyvov na životné prostredie.

Tri etapy výstavby

Francúzsky investor Steep Plast sa v nitrianskom priemyselnom parku Sever etabloval v roku 2008. Ako v čase výstavby informovalo vedenie spoločnosti, výstavba závodu je rozdelená na tri etapy. V prvej, už ukončenej etape, preinvestovala spoločnosť 5 miliónov eur. Steep Plast Slovakia sa zaoberá výrobou plastových dielov pre automobilový priemysel.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM