Dávid Hrdý Šport

V Topoľčanoch sa opäť predlžovalo: Žochári doma nestačili na Detvu

Topoľčianskym hokejistom sa nepodarilo zvíťaziť doma nad Detvou. Zápas sa v riadnom hracom čase nerozhodol a tak si žochári opäť zahrali predĺženie. No už v jeho prvej minúte po chybe v obrannom pásme Detva rozhodla o svojom víťazstve.

Ilustračný obrázok k článku V Topoľčanoch sa opäť predlžovalo: Žochári doma nestačili na Detvu
Zdroj: Dnes24.sk

Prvý gól zápasu padol už na začiatku tretej minúty. Po vylúčení hosťujúceho Fekiača a Otčenáša mali žochári početnú výhodu o dvoch hráčov. Puk dostal na modrej čiare Guričan a peknou strelou do protipohybu nedal Auzinsovi šancu – 1:0.

Detva vyrovnala v 13. minúte. Po strele Otčenáša spomedzi kruhov dorážal do Hippíkovej bránky Trochta – 1:1. Topoľčany sa radovali už o necelé tri minúty. Po rozhoratom buly sa k puku dostali domáci a natlačili sa pred Auzinsa. Ten chvíľku nevedel kde je puk čo najlepšie využil Káčer a dorazil puk do prázdnej brány – 2:1. Detvania však ešte stihli vyrovnať. Na Hippíka sa z pravej strany rútil Otčenáš a delovkou mu nedal šancu – 2:2.

Veľkú šancu otočiť stav v druhej tretine mali hostia pri ich ďalšom protiútoku , no v poslednej chvíli gólu zabránila topoľčianska obrana. Napokon sa im podarilo streliť gól do šatní. Na začiatku 40 minúty Hippíkovi vypadol puk po strele od modrej a nebránený Srnka pohodlne nasmeroval puk do brány – 2:3.

Žochárom sa podarilo vyrovnať hneď v úvode tretej tretiny. Na trestnú lavicu si sadol Teper a domáci hrali presilovku. V nej od modrej strieľal Kutňanský a jeho strelu do bránky usmernil Klačanský – 3:3.

Oba celky sa potom urputne snažili o strelenie vedúceho gólu. Vyznamenávali sa obaja brankári. Tretia tretina o víťazovi nerozhodla a nasledovalo predĺženie. Ľadová sprcha pre domácich však prišla už v jeho prvej minúte. Po chybe v rozohrávke sa k puku dostal úplne voľný Srnka a trafil presne – 3:4.

Najbližší zápas odohrajú topoľčianski hokejisti dnes na ľade Senice. Povzdbudiť ich budeme môcť už tento piatok, kedy o 17:30 nastúpia doma proti ambicióznej Prievidzi.

Foto:Ilustračné

Topoľčany - Detva 4.10.2013
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM