Katarína Jankeje Správy

V uliciach Topoľčian prebehol policajný TEST: Prekvapivé výsledky, ako obstáli vodiči v našom meste!

V uliciach nášho mesta prebehol zaujímavý policajný test. Muži zákona sa zamerali na motoristov a ich zodpovednosť. Výsledky z nášho kraja vás prekvapia!

Ilustračný obrázok k článku V uliciach Topoľčian prebehol policajný TEST: Prekvapivé výsledky, ako obstáli vodiči v našom meste!
Zdroj: TASR

Polícia si v rôznych mestách Slovenska posvietila na vodičov. Cieľom bolo zistiť ako šoféri sledujú chodcov na cestách a či vnímajú hlavne nevidiacich ľudí. Výsledky tohtoročnej celoslovenskej dopravno-osvetovej akcie ukázali aké percento z nich nezastavilo nevidiacim chodcom. V teste nechýbali ani Topoľčany, akcia prebehla na vybraných priechodoch v meste s počtom 61 skúšaných vozidiel. Nevidiacemu zastavilo až 56 vodičov, testom teda neprešlo iba päť šoférov z nášho mesta.

Deň bielej palice, ako ho muži zákona nazvali, vyhodnotili a zisťovali ako sú na tom jednotlivé kraje. Ten náš napokon skončil najlepšie, najzodpovednejší vodiči sú práve v Nitrianskom kraji (7,65 %) Naopak, najmenej zodpovední vodiči sú podľa výsledkov v Banskobystrickom kraji (20,75 %) Zaujímavosťou je, že po prvý raz v histórii akcie, sa neslávne prvenstvo neušlo bratislavským vodičom (14,90%).

Pozrite si v tabuľke ako dopadli Topoľčany a okolité mestá

Mesto Autá nezastavili Autá zastavili Celkový počet áut
Topoľčany 5 56 61
Nitra – Hviezdoslavova 19 79 98
Nitra – Trieda A. Hlinku 26 268 294
Zlaté Moravce 16 190 206
Šaľa 3 387 390

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM