Katarína Jankeje Rôzne

Veľkonočné trhy v Topoľčanoch nebudú: Odskočiť si však môžete do okolitých miest!

Veľká noc sa pomaly ale isto blíži, pre toto slávnostné obdobie si naše mesto nepripravilo žiadne tematické jarmoky či trhy. Zúfať však nemusíte, atmosféru sviatkov môžete zažiť aj v okolí.

Ilustračný obrázok k článku Veľkonočné trhy v Topoľčanoch nebudú: Odskočiť si však môžete do okolitých miest!
Zdroj: Dnes24.sk

S blížiacou sa Veľkou nocou súvisia aj typické veľkonočné trhy, ktorých sa ani tento rok v Topoľčanoch nedočkáme. Zažiť ich však môžete, keď si trochu odskočíte.

Trenčín ponúkne folkór, či divadlo

Už vo štvrtok 26. marca odštartuje Veľkonočný jarmok v Trenčíne. Priamo na Mierovom námestí sa budú predávať remeselné výrobky, veľkonočné dekorácie, ale aj dobré jedlo.Vo veľkonočne ladenom programe návštevníci môžu uvidieť Detský folklórny súbor Čajka z Hornej Súče, divadielko pre deti O kozliatkach, Spevácky súbor Opatovčan, či folklórnu skupinu Kubran. Účinkovať budú aj deti z Detského folklórneho súboru Kornička a uvedú jarné pásmo s piesňami ako Morena, Letečko, Ďurské spevy a pod. Pripravené sú aj atrakcie pre najmenších ako vozenie na koni a štýlovom drevenom kolotoči. Jarmok potrvá do 28. marca, pričom stánky sú otvorené od 10.00 hod. až do 18.00 hod. večer.

Tradičné veľkonočné výrobky a ozdoby v Prievidzi

Veľkonočné trhy môžete navštíviť aj keď sa vyberiete do neďalekej Prievidze. Zažiť tradičnú trhovú atmosféru budete môcť v termíne od 30. marca až do 2. apríla na Námestí Slobody. Organizátori prichádzajú tradične s bohatou ponukou charakteristického veľkonočného tovaru ako kraslice i veľkonočné korbáče, vyšívané obrusy, paličkované prestierania a ďalší sortiment. Predajná doba stánkov je stanovená denne od 08.00 hod. ráno do 18.00 hodiny.

Vyberte sa na Beckov

Ak preferujete turistiku, skúste zájsť na hrad Beckov, kde bude počas veľkonočného víkendu (piatok a sobota) prebiehať Trh remesiel. Okrem tradičného jarmoku tak zažijete ukážky ľudových remesiel (kováči, rezbári), súťaže v pletení korbáčov a množstvo iných atrakcií.

Čítajte tiež:

Umenie priamo z Moskvy: V Spoločenskom dome zažijeme balet!

Topoľčany sa prebúdzajú do jari: Čaká nás Blšák i Veľký Deň na Margarétke!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM