Katarína Jankeje Kultúra

Vernisáž k výstave českého umelca zaujme: Kritika spoločnosti, politickej propagandy a sexizmu v reklame

Výstava v podchode Autobusovej stanice bude poukazovať na pálčivé otázky dneška. Ak vás zaujíma, ako sa na ne díva český grafik, ilustrátor a streetartista, určite zájdite vo štvrtok do Nástupišťa 1-12.

Ilustračný obrázok k článku Vernisáž k výstave českého umelca zaujme: Kritika spoločnosti, politickej propagandy a sexizmu v reklame
Zdroj: Dnes24.sk

Kritika súčasnej spoločnosti, politickej propagandy či sexizmu v reklamnej sfére. Tieto témy budú dominovať vo výstave diel českého výtvarníka Tomáša Roubala pod názvom BEFORE – AFTER, ktorá sa oficiálne predstaví na vernisáži už tento štvrtok o 19.00 hodine večer. Absolvent Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave patrí medzi talentovaných umelcov reprezentujúcich mladú výtvarnú scénu u našich susedov. Okrem toho je Tomáš aj držiteľom ocenenia Najkrajšia kniha roka 2012 v kategórii beletrie za dielo Black Book.

Vernisáž bude po hudobnej stránke svojou tvorbou sprevádzať Foundling z Veľkej Británie. Stojí za ním Johny Fox, známy najmä vďaka svojmu druhému projektu Aches, pod ktorým stihol vydať dva vydarené albumy. Ak vás zaujíma ako vníma dnešnú spoločnosť a svet mladá česká vlna umelcov, určite príďte vo štvrtok do podchodu našej stanice.

Tomáš Roubal: BEFORE – AFTER

Live sound: FOUNDLING / uk

Foto: Nástupište 1–12

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM