Katarína Jankeje Rôzne

Svetelná výzdoba s 13-metrovým stromčekom čaká: Kedy sa Topoľčany vianočne rozžiaria?

13 metrov vysoký živý stromček už skrášľuje centrum mesta. Spolu s ním sa rozsvieti aj tradičná svetelná výzdoba v uliciach. Topoľčany tak budú osvetľovať tisícky vianočných svetiel.

Ilustračný obrázok k článku Svetelná výzdoba s 13-metrovým stromčekom čaká: Kedy sa Topoľčany vianočne rozžiaria?
Foto: Katarína Jankeje

Aj tento rok sa naše mesto postupne oblieka do vianočného. Výzdoba sa tradične umiestňuje na pešej zóne, teda na Námestí M. R. Štefánika a na Obchodnej a Pribinovej ulici. „Okrem toho, výzdoba je na uliciach Bernolákovej, Krušovskej, Československej armády a na nadjazde Ulice Tovarníckej. Vyzdobená je aj Lipová ulica časti okolo kostola. V týchto miestach sú umiestnené rôzne svetelné dekory na stožiaroch verejného osvetlenia,“ vysvetlil nám primátor Topoľčian Peter Baláž.

8 400 žiaroviek pred kostolom

Ako nám ďalej prezradil, mesto budú v toto vianočné obdobie osvetľovať tisíce žiaroviek: „Hlavnú časť tvorí 46 kusov svetelných LED dekorov na stožiaroch verejného osvetlenia na námestí. Na dvoch lipách pred kostolom sú natiahnuté svetelné girlandy v dĺžke 2000 metrov s 8400 žiarovkami. Ďalšou časťou výzdoby je 52 kusov svetelných dekorov vytvorených zo svetelných hadíc, ktoré sú rozmiestnené na stožiaroch verejného osvetlenia na uliciach Krušovská, Bernolákova, Československej armády a na nadjazde.

13-metrový stromček

Vianočný stromček, Douglaska tisolistá, je z Topoľovej ulice v Topoľčanoch. „Vianočný stromček je vysoký 13 metrov. Namontovalo sa na ňom 210 kusov veľkých žiaroviek, tri svetelné gule a 7 kusov svetelných girlánd na ktorých je 720 svetiel,“ pokračuje v informovaní primátor. Vianočnej výzdoby sa dočkali aj ďalšie porasty v centre. Osvetlené sú aj tri stromy pred Obchodným domom Jednota svetelnými reťazami s 1350 LED svetlami. Podľa slov primátora, výzdoba začne svetelne skrášľovať ulice mesta od piatka 5. decembra ako súčasť tradičného podujatia Mikulášskeho rozsvietenia stromčeka.

Vyzdoba  v Topoľčanoch
8
Galéria
Foto: Katarína Jankeje
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM