Katarína Jankeje Šport

Vianočný charitatívny zápas kanoistov s topoľčianskymi piranami: Majstri sveta sa u nás zabávali!

Pár dni pred Vianocami sa na topoľčianskej krytej plavárni uskutočnil charitatívny zápas medzi topoľčianskymi vodnopólistami z Pirana klubu a Slovenskou reprezentáciou v rýchlostnej kanoistike. Tento nápad vznikol v hlave úspešnej reprezentantky Slovenska v rýchlostnej kanoistike Martiny Kohlovej.

Ilustračný obrázok k článku Vianočný charitatívny zápas kanoistov s topoľčianskymi piranami: Majstri sveta sa u nás zabávali!
Zdroj: Dnes24.sk

Akcia sa uskutočnila za jediným účelom, a to pomôcť deťom zo sociálne slabších rodín. Výťažok z podujatia bol venovaný Občianskemu združeniu Danky Bartekovej ZAMERANÉ NA TALENTY – Šanca mladým športovcom. Vyzbierané dobrovoľné vstupné vo výške 680 eur tak poputovalo mladým a talentovaným športovcom, ktorí to v živote nemajú jednoduché.

Autogramiáda, potom zábava v bazéne

Program podujatia začal autogramiádou športovcov, množstvo ľudí, ktorí si našli cestu na plaváreň mohlo stretnúť hviezdy nielen slovenských, ale aj svetových parametrov. Hviezdy ako Juraj Tarr, Peter Gelle, Erik Vlček, Martina Kohlová, Ivana Kmeťová či Danka Barteková i mnoho ďalších ochotne rozdávali podpisy svojim fanúšikom. Po skončení autogramiády sa športovci presunuli do bazéna, kde si už naplno zmerali svoje sily. Duel bol napínavý, rýchlostní kanoisti našim chlapcom z Pirane značne konkurovali. Avšak, tak akoby to mal vodnopólista v kajaku ťažké, tak isto nebolo ľahké pre kajakárov plávať s loptou, vyšprintovať na bránu a ešte aj statočne vystreliť. Keďže šlo o dobrú vec a o zábavu, zápas sa skončil veľmi zmierlivo remízou 14:14.

„Bola to sranda“

A ako reagovali športové hviezdy po charitatívnom zápase? „Ten pohyb vo vode je náročný, človek nie je tak vyplávaný. Keď človek vidí vodnopólistov, je to trošku zábavné, ale sám sa v tom vidieť, je ešte väčšia sranda,“ netajil nadšenie Peter Gelle. Ďalší olympijský medailista a majster sveta Juraj Tarr sa nebál priznať, že jednoduché to nakoniec vôbec nebolo: „Kým sme sa rozostavali, kým sme prišli na to, čo a ako. Ale myslím si že výsledok hovorí za všetko!“

Foto: canoe.sk, Karolína Lendelová

Vianočný charitatívny zápas kanoistov s topoľčianskymi piranami: Majstri sveta s
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM