Katarína Jankeje Rôzne

VIDEO: Neuveríte čo na seba vylial študent Maroš (22) pre dobrú vec!

Oblievanie ľadovou vodou zasiahlo aj naše mesto. Niektorí sa rozhodli chopiť výzvy inak. Neuveríte čo na seba vylial mladý študent.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Neuveríte čo na seba vylial študent Maroš (22) pre dobrú vec!
Foto: Katarína Jankeje

Mánia dobrovoľného oblievania ľadovou vodou nie je náhodná. Tzv. ice bucket výzva prišla zo zahraničia, kde sa rôzne známe osobnosti dobrovoľne nechali obliať s dobrým úmyslom pomôcť tak charitatívnej zbierke.

Samozrejme hit neobišiel ani Slovensko. Netrvalo dlho a aj obyvatelia nášho mesta sa začali zapájať a vzájomne vyzývať. Niektorí to pochopili tradične, niektorí naopak prišli s úplne iným nápadom. Jedným z nich je aj Topoľčanec Maroš Pavlovič (22), šikovný študent. Ten sa namiesto ľadovej vody oblial sladkou colou. „Na splnenie výzvy ma nominoval môj dobrý priateľ a kandidát na primátora mesta Topoľčany Juraj Želiska. Keďže sa považujem za patriota a viem, že voda je veľmi vzácna, rozhodol som sa pre colu, pretože je úplným opakom vody. Je čierna, ničí žalúdok a po otvorení sa dymí z hrdla fľaše," prezradil nám autor nápadu Maroš.

Dôvod je však zaujímavý. Mladému Topoľčancovi nešlo o to byť iný, či populárny. Chcel touto nezvyčajnou aktivitou upozorniť na ľudskosť a ochotu pomáhať chorým i bez nejakého dôvodu či výzvy. „Celý ice bucket challenge je naozaj peknou myšlienkou ako pomáhať chorým, ktorí to naozaj potrebujú. No naša pomoc by nemala byť spojená so sociálnou mániou. Mala by byť v každom z nás, mala by v nás rásť a rozvíjať sa. A nech je to pomoc akákoľvek. Prehlbuje spolupatričnosť a robí tento svet farebnejším, lepším a hlavne ľudskejším,“ dodáva Maroš.

Pozrite si video v našej galérií!

Foto: Maroš Pavlovič

Ice bucket challenge
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM