Katarína Jankeje Rôzne

Víkend klope na dvere, nudiť sa doma by bol hriech: 10 zaujímavých tipov na podujatia v Topoľčanoch a okolí

Blížiaci sa víkend so sebou prináša v meste a okolí akcie rôzneho druhu. My vám prinášame niekoľko tipov na podujatia, ktoré môžu osloviť aj vás.

Ilustračný obrázok k článku Víkend klope na dvere, nudiť sa doma by bol hriech: 10 zaujímavých tipov na podujatia v Topoľčanoch a okolí
Zdroj: TASR

Bláznove žarty pod krížom / Medveď

štvrtok o 18.00, Štúdio SKDK Topoľčany

Jeden večer – dvakrát divadlo. Študenti konzervatória si na teno štvrtok pripravili inscenáciu Bláznove žarty pod krížom a Medveď. Blázon pod krížom hľadá odpovede na otázku, či potrebujeme postavu ukrižovaného spasiteľa na to, aby sme sa očistili a stali lepšími, alebo len ako ikonu, za ktorú sa môžeme schovávať. Jednoaktovka Medveď od A.P.Čechova je obrazom toho, aká je tenká hranica medzi nenávisťou a láskou. Poručík prichádza do rodinného sídla vdovy dožadovať sa peňazí, ktoré mu jej nebohý muž zostal dlžný. Z napätej situácie vzniká ľúbostný románik medzi doposiaľ neznámymi ľuďmi.

Topoľčianska hudobná jeseň

štvrtok o 18.00, Evanjelický kostol Topoľčany

V tomto týždni nás čaká aj ďalšie pokračovanie zo série podujatí Topoľčianskej hudobnej jesene. V priestoroch Evanjelického kostola v Topoľčanoch sa návštevníkom predstaví Kvarteto mesta Brno. Komorný koncert začne o 18.00 hodine.

hokej 1. liga: HC Topoľčany – HK Liptovský Mikuláš

piatok o 17.30, Zimný štadión Topoľčany

Potešíme aj hokejových fanúšikov. Na zimnom štadióne v piatok o 17.30 hod. prebehne 23. kolo prvej ligy. Topoľčianski hokejisti doma privítajú kvalitného súpera z Liptovského Mikuláša.

Celestial help fest 2015

sobota o 16.00, Mestské kultúrne stredisko Bánovce nad Bebravou

V Bánovciach prebehne v sobotu dobročinný festival Celestial help fest. Podujatie sa dožíva tento rok už svojho 5. pokračovania, nosná myšlienka ostáva i naďalej nezmenená – všetky vyzbierané finančné prostriedky poputujú na nákup medicínskeho vybavenia pre detské oddelenie v Bánovciach nad Bebravou. V priestoroch strediska sa divákom predstavia kapely ako SILENT STREAM OF GODLESSELEGY, GUTALAX či G.O.R.E.

extraliga: HK Topoľčany – SKP Bratislava

sobota o 18.00, Športová hala Topoľčany

Cez víkend nás čaká okrem iného aj pokračovanie extraligy mužov. Topoľčanci v Športovej hale privítajú súpera z Bratislavy. Zápas začína tradične o 18.00 hod. večer.

Katka Koščová – živý koncert

sobota o 20.00, Retro caffé pub Topoľčany

Do Topoľčian počas víkendu zavíta známa speváčka Katka Kočšová. V sobotu sa môžu návštevníci Retro café tešiť na živý koncert plný známych piesní. Hudobné podujatie začína o 20.00 hod. večer.

Latino Party&Eusebio Live Show

sobota o 21.00, Max klub Krušovce

V sobotu 28. novemmbra v Max klube návštevníci zažijú horúcu nov v podobe GRANDE LATINO NOCHE s exkluzívnym hosťom. Do klubu po prvý raz zamieri kubanský spevák Eusebio. Charizmatický Kubánec si pripravil široký repertoár piesní, takže o zábavu určite nebude núdza.

Zázraky pre Alicu

nedeľa o 15.00, Staré Divadlo Nitra

Čo tak zájsť si s deťmi v nedeľu do Nitry? V Starom divadle Karola Spišáka si budete môcť pozrieť predstavenie Zázraky pre Alicu. Pojde o autorský projekt Andreja Kalinku, voľne inšpirovaný knihami Lewisa Carolla „Alica v krajine zázrakov“ a „Za zrkadlom a čo tam Alica našla“. Predstavenie je určené pre deti od 5 rokov.

O deduškovi Mrázikovi

nedeľa o 16.00, Spoločenský dom Topoľčany

So zimným počasím do Topoľčian príde aj deduško Mrázik. Mestské kultúrne stredisko si na 29. november pripravilo predstavenie bábkového divadla Bum Bác O deduškovi Mrázikovi. Predstavenie pre najmenších odštartuje o 16.00 hodine v Spoločenskom do­me.

Mikuláš a mesto deťom

nedeľa o 16.00, Námestie SNP Partizánske

Do susedného mesta zavíta cez víkend Mikuláš. Organizátori pozývajú deti i rodičov na podujatie MIKULÁŠ A MESTO DEŤOM, ktoré sa uskutoční v nedeľu 29. novembra 2015 o 16.00 hod. na pešej zóne Námestia SNP v Partizánskom. Okrem príchodu Mikuláša s anjelmi a rozsvietenia vianočného stromčeka, na najmenších čaká sladká odmena.

Môže vás zaujímať:

December bude v topoľčianskom kine na jednotku: Rozprávka, komédie i Hviezdne vojny

Špeciálny darček pre topoľčianske deti: Na Margarétku príde Mikuláš

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM