Správy

Viliam Mišenka opäť vo väzbe: Mal byť pri vražde v obci Bojná!

Ako sme vás už infomovali, Viliam Mišenka bol prepustený, no polícia ho znovu zadržala. Tentokrát je vo väzbe za vraždu Jozefa Gudábu v obci Bojná neďaleko Topoľčian.

Ilustračný obrázok k článku Viliam Mišenka opäť vo väzbe: Mal byť pri vražde v obci Bojná!
Zdroj: TASR

Opäť vo väzbe

Vzala ho tam v nedeľu sudkyňa pre prípravné konanie z Okresného súdu Nitra.Mišenku, ktorého vo februári po zadržaní a vyhostení z Venezuely eskortovali na Slovensko, bol najprv vo väzbe pre kazu vraždy Petra Čongrádyho. V tomto prípade sa však situácia zmenila – stíhanie pôvodnej skupiny obvinených, medzi ktorými bol aj Mišenka zastavili a z vraždy obvinili iných ľudí.

Mišenku aj ďalšieho pôvodne obvineného prepustili v stredu z väzby, ale Mišenku polícia hneď zadržala pre spomínaný prípad vraždy Gudábu. „Prokurátorka oddelenia dozoru v trestných veciach Generálnej prokuratúry SR podala 6. decembra návrh na vzatie obvineného Viliama M. do väzby z dôvodu útekovej a preventívnej väzby,“ uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Vražda Jozefa Gudábu

Jozefa Gudábu mali zabiť v marci 2003 v Bojnej v okrese Topoľčany. Policajti našli jeho hrob pred dvoma rokmi. Podľa denníka Nový čas zabitý Gudába krátko pred smrťou ukradol bratislavskému klenotníkovi diamanty.

Zdroj denníka uviedol, že drahých kameňov sa údajne zmocnil Mišenka a rozhodol sa ich predať v Kanade, kde mal od roku 1993 aktivity a neskôr tam získal vďaka biznis vízam občianstvo. Peniaze z diamantov boli pre neho kapitálom na investície vo Venezuele, dodal Nový čas.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM