Dávid Hrdý Krimi

Mišenku už za vraždu Čongrádyho nestíhajú: Svedok vraj vypovedal krivo!

Ako sme vás už informovali, Viliam Mišenka sa nedávno dostal na slobodu. Avšak v zápätí bol opäť zadržaný. Podľa Úradu špeciálnej prokuratúry dôvody jeho väzby zanikli.

Ilustračný obrázok k článku Mišenku už za vraždu Čongrádyho nestíhajú: Svedok vraj vypovedal krivo!
Zdroj: Webnoviny.sk

Viliama Mišenku a spol. už za popravu bosa Petra Čongrádyho a členstvo v zločineckej skupine nestíhajú, informoval portál čas.sk.Partia bola obvinená od vlaňajšieho mája na základe výpovede svedka Jána K.

Podľa informácií, ktoré získal Nový Čas, sa v prípade objavil nový svedok. Ten tvrdí, že všetko bolo inak. Policajti už zadržali a obvinili z likvidácie Čongrádyho iných ľudí.

V čase vraždy nebol na Slovensku

„Potvrdilo sa to, čo sme celý čas tvrdili, že môj klient nebol v čase skutku tu na Slovensku,“ povedal agentúre SITA obhajca Viliama Mišenku Igor Cibula. Podľa neho kľúčový svedok polície, ktorý usvedčuje Viliama Mišenku vo všetkých kauzách, krivo vypovedal.

Ako pripomína denník Nový Čas, už v marci vyšlo najavo, že Viliam Mišenka bol v čase likvidácie Čongrádyho v Číne, údajne to dokazovala pečiatka v pase a výpis z policajného systému, ktorý evidoval prekročenie hraníc.

Zadržaný za vraždu pri Bojnej

Hneď po stredajšom prepustení z väzby však Viliam Mišenka skončil opäť v rukách polície.„Zobrali ho za skutok vraždy Jozefa Gudábu,“ potvrdil advokát Cibula. Podľa obhajcu je však v tomto prípade dôkazná situácia identická ako pri Čongrádym.

„Obvinenie za Gudábu je založené na tom istom svedkovi, o ktorom sa už preukázalo, že krivo vypovedal,“ dodal Cibula. Gudábu zabili v Bojnej v okrese Topoľčany v roku 2003. Prípad dozoruje generálna prokuratúra.

Vražda Petra Čongrádyho

Či za tento prípad chystá pre Viliama Mišenku návrh na vzatie do väzby, sa nechce vyjadriť. „Vzhľadom na vykonávané procesné úkony nemôžeme poskytnúť bližšie informácie. Ak to procesná situácia dovolí, budeme informovať,“ odkázala hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Viliam Mišenka sedel doteraz vo väzbe pre obvinenie z vraždy Čongrádyho, okrem neho z nej obvinili ďalších štyroch ľudí. Sudca Viliama Mišenku poslal za mreže vo februári po tom, ako ho vyhostili z Venezuely na Slovensko. Obvinený je aj v ďalších prípadoch vrážd.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM