Kultúra

Víly, bosorky a vodníci: V Tribčeskom múzeu sa zoznámime so strašidlami

Návštevníci Tribečského múzea v Topoľčanoch sa môžu zoznámiť so strašidlami.

Ilustračný obrázok k článku Víly, bosorky a vodníci: V Tribčeskom múzeu sa zoznámime so strašidlami
Zdroj: TASR

Zamestnanci múzea pre nich pripravili rôzne aktivity a rozprávania o známych i neznámych nadprirodzených bytostiach, slovenských strašidlách, ktoré sa zachovali z ústneho podania, historických prameňov, povestí, legiend či rozprávok.

„Interaktívne podujatie je určené najmä pre deti materských škôl a žiakov základných škôl, ktorí sa chcú troška báť, ale zároveň sa chcú aj poučiť, a najmä dobre sa pobaviť,“ povedal Ľubomír Opáth z Tribečského múzea. Podujatie Od strašidla po strašidlo potrvá do 26. októbra.

Počas návštevy múzea získajú záujemcovia informácie o histórii vzniku, miestach výskytu a zaujímavostiach zo života vodníkov, víl, bosoriek a iných strašidiel. Tvorivá časť podujatia bude zameraná na výrobu masiek, duchov a strašidielok z rôznych materiálov, ako aj medailónikov z hrnčiarskej hli­ny.

„Podujatie podporuje predstavivosť, rozvíja kreativitu a výtvarné cítenie. Prináša nové zážitky nielen pre tých, ktorí v duchov a strašidlá veria, ale aj pre tých, ktorí sa nad tým iba pousmejú,“ skonštatoval Opáth.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM