Ivan Bučko Iné športy

Ľubomíra Višňovského (37) vyradil z hry otras mozgu. Korčule však ešte nevešia na klinec!

Topoľčiansky rodák odohral v minulej sezóne kvôli zraneniu len 24 zápasov. Dovedna v nich získal jedenásť bodov za tri góly a osem asistencií.

Ilustračný obrázok k článku Ľubomíra Višňovského (37) vyradil z hry otras mozgu. Korčule však ešte nevešia na klinec!
Zdroj: TASR

Osudným sa mu stal otras mozgu, ktorý ho vyradil z takmer celej sezóny. Zranil sa už na jej začiatku, keď ho tvrdo narazil na mantinel Riley Nash z Caroliny Huricanes. „Višňa“ mal vtedy odohraných len 8 zápasov a celú sezónu mal tak ešte pred sebou. Pauzoval až dlhých 47 zápasov, pokiaľ sa stihol dať do poriadku. "Toľko času, čo som v tejto sezóne strávil návštevami u doktorov, som nenazbieral počas celej kariéry. To pre mňa ani nebola sezóna, menej zápasov som neodohral ani počas výluky“, smutne dodal. Na ľad sa vrátil tesne pred zimnou olympiádou v Soči.

Rozruch okolo neúčasti

Na olympiádu však necestoval. „Vedel som, že nie som stopercentne v poriadku. Je mi ľúto, že som tam nešiel, ale keď to tak teraz vnímam, bolo to dobré rozhodnutie,“ vraví s odstupom času. Mediálny vzruch vyvolala práve jeho absencia. Predstavitelia slovenského zväzu vyhlásili, že sa „odpísal sám“, no skúsený bek tvrdí niečo iné: „Ja už sa k tomu nechcem veľmi vracať. Nebolo to na mne a nebolo to moje rozhodnutie, že tam nejdem. Bolo to rozhodnutie všetkých lekárov, ktorí sa o mňa tú dobu starali a samozrejme aj vedenia Islanders. Je mi ľúto komunikácie s naším vedením. Oni si mysleli niečo iné, tam nebola komunikácia slovenskej reprezentácie s vedením klubu. Oni to brali tak, že keď hrám v NHL, tak automaticky pôjdem. Nekomunikovali s Garthom Snowom,“ poznamenal. Reprezentovať Slovensko chce však aj naďalej. No pre doliečenie určite vynechá šampionát v Bielorusku.

Ešte nechce skončiť

„Koniec kariéry si vôbec nepripúšťam, aj keď doktori v zámorí mi to naznačovali. Teraz som strávil veľa času doma a zistil som, že hokej mi veľmi chýbal. Ani si nechcem pripustiť, že by to bola moja posledná sezóna. Hokej ma stále napĺňa. Keď budem zdravý a budem mať chuť, chcem pokračovať ďalej.“

Topoľčiansky odchovanec má v Islanders platnú zmluvu aj na ďalšiu sezónu a dúfa, že ju celú aj odohrá. Už začal aj tréningom na Slovensku: „Keď bude pekne, pôjdem aj na bicykel, začnem behať. Bude to také voľnejšie. V polovici mája chcem znova vyskúšať ľad, zastrieľať si. Pomaly to budem zaťažovať,“ dodal. Najdôležitejšie vyšetrenie, ktoré rozhodne o tom, či bude pokračovať, však absolvuje u špecialistu v New Yorku na jeseň.„Musím ísť do New Yorku na kontrolu. Dá mi nejaký špeciálny test, ktorý som ešte nerobil a vlastne až po ňom sa dozviem, či budem pokračovať, alebo nie,“ zhodnotil svoje ďalšie pôsobenie.

zdroj: TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM