Peter Klimant Správy

Vláda vyčlenila peniaze na Zámok Topoľčianky: Premiér má so známou pamiatkou veľké plány!

Vláda vo štvrtok na výjazdovom rokovaní v Nitre vyčlenila pre Nitriansky kraj veľký balík peňazí. Časť z neho poputuje na Topoľčianky zámok, s ktorým má vláda veľké plány...

Ilustračný obrázok k článku Vláda vyčlenila peniaze na Zámok Topoľčianky: Premiér má so známou pamiatkou veľké plány!
Zdroj: TASR

Vláda vo štvrtok na výjazdovom rokovaní v Nitre vyčlenila takmer osem miliónov eur pre Nitriansky kraj. Na zlepšenie jeho sociálno-ekonomickej situácii má ministerstvo financií uvoľniť takmer 2,5 milióna eur. Tie sa použijú napríklad na rekonštrukciu školskej jedálne, kultúrneho strediska, materskej školy, domu smútku, základnej školy, zdravotného strediska, verejného osvetlenia, vybudovanie detského ihriska či obnovu chodníkov v desiatkach obcí.

Ako po rokovaní uviedol premiér Robert Fico, týmito financiami chce kabinet prispieť na projekty, na ktoré samospráva nestačí. „Je to taká normálna všehochuť, čo mestá a obce potrebujú a nemajú na to finančné zdroje. Pokúšame sa týmto spôsobom pomáhať,“ priblížil.

Na obnovu Zámku Topoľčianky pôjde 200 000 eur. „Očakávame, že táto budova by mohla byť využívaná aj v rámci slovenského predsedníctva v Európskej únii,“ uviedol premiér. Slovensko sa postaví do čela únie na pol roka od júla budúceho roka.

Ministerstvo práce má zase vyčleniť vyše 5,45 milióna eur na realizáciu národného projektu, ktorý zlepší postavenie nezamestnaných mladých ľudí na trhu práce. Použité budú na krytie výdavkov súvisiacich s podporou vytvárania pracovných miest u zamestnávateľov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM