Futbal

Vráťte nám futbal! Mladí športovci z Topoľčian pripravili dojímavý odkaz, VIDEO

Epidemiologické opatrenia so sebou priniesli aj množstvo obmedzení. Výrazne sa dotkli aj športového sveta.

Zdroj: FC Topoľčany mládež

„Futbalový klub FC Topoľčany mládež sa pripojilo k iniciatíve Vráťte nám futbal. Spolu s nimi veríme, že sa všetci športovci budú môcť už čoskoro bezpečne vrátiť na športoviská," informuje mesto Topoľčany.

Epidemiologické opatrenia totiž nedovoľujú konanie iných ako profesionálnych športových súťaží. Veľké množstvo mladých športovcov tak ostalo doma.

„V týchto ťažkých časoch je dôležité vyjadriť jednoznačný postoj k tomu akým spôsobom je likvidovaný mládežnícky a amatérsky futbal na Slovensku. Náš klub nikdy nespochybňoval dôležitosť verejného zdravia a nezľahčoval pandemickú situáciu v našej krajine. Vždy sme dodržiavali všetky hygienické opatrenia ako aj obmedzenia týkajúce sa tréningového procesu a samotných zápasov. Futbal je však pre nás viac ako len šport. Je to láska, životný štýl, mnohokrát každodenná rutina. Futbalom si naši hráči môžu plniť svoje sny, budujú si osobnosť, socializujú sa v rámci kolektívu a pestujú si svoje zdravie a imunitu," píše klub FC Topoľčany mládež na sociálnej sieti.

Klub sa netají hrdosťou na hráčov, ktorých pre slovenský futbal vychoval. „Žiada preto aby aj táto generácia dostala šancu akú mali tie predošlé."

„Obrovské ĎAKUJEME patrí všetkým deťom a rodičom, ktorí trénujú v domácich podmienkach. Trénerom, ktorí trénujú deti bohužiaľ len online. Veľká vďaka patrí takisto aj odchovancom Topoľčianskeho futbalu Petrovi Doležajovi, Dávidovi Šípošovi a Mariánovi Chobotovi, ktorí podporili návrat detí na trávniky," dodáva FC Topoľčany mládež.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Viac informácií z Topoľčian a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM