Katarína Jankeje Samospráva

Problém vstupu zdarma na našom kúpalisku: Toto je oficiálne vyjadrenie primátora!

Viacerí návštevníci Letného kúpaliska Topoľčany sa sťažovali na fakt, že boli svedkami voľného vstupu Rómov na naše kúpalisko. Prečítajte si oficiálne stanovisko z Mestského úradu.

Ilustračný obrázok k článku Problém vstupu zdarma na našom kúpalisku: Toto je oficiálne vyjadrenie primátora!
Zdroj: TASR

Nedávno sme Vám priniesli článok o aktuálnom stave topoľčianskeho kúpaliska. Viac informácií v článku: Letné kúpalisko v Topoľčanoch: Praská vo švíkoch. Po uverejnení sme sa stretli s názormi čitateľov, ktorí sa domnievajú, že mesto umožňuje Rómov vstup bez platenia na kúpalisku. „Sťažnosti, ktoré ste obdŕžali a týkajú sa voľného vstupu rómskych spoluobčanov na letné kúpalisko určite nie sú pravdivé. Všetci návštevníci Letného kúpaliska v Topoľčanoch platia vstupné podľa cenníka, ktorý schválilo mestské zastupiteľstvo a ktorý je zverejnený aj na letnom kúpalisku. Každý návštevník pri kúpe lístka dostane ústrižok z registračnej pokladne ako doklad o jeho zakúpení. Výnimkou je iba návštevník, ktorý je doprovod pre osobu s preukazom ZŤP,“ informoval nás primátor mesta Topoľčany, Peter Baláž.

Zaujímali sme sa tiež, ako a či vôbec sa vykonávajú náhodné kontroly z Mestského úradu. „Ústrižok (doklad o zakúpení lístka) sa kontroluje pri vstupe do areálu a bez neho nie je umožnený vstup. S podobným problémom sme sa zaoberali aj v minuloročnej sezóne. Po vykonaní kontroly zamestnancami Odboru správy majetku a služieb MsÚ Topoľčany bol tento problém vyhodnotený ako neopodstatnený,“ uzatvára primátor.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM