Správy Samospráva

Vybrali tri lokality: Topoľčany čaká výrub stromov a úprava zelene

Topoľčianska radnica na svojom webe zverejnila oznam o plánovanej údržbe miestnej flóry. Čo všetko sa chystá?

Ilustračný obrázok k článku Vybrali tri lokality: Topoľčany čaká výrub stromov a úprava zelene
Zdroj: TASR

Ako informovalo mesto, na ul. Mieru je naplánovaná druhá etapa obnovy uličnej aleje od ul. Športovcov po ul. Pavlovovu. V čase od 1. marca do 31. marca tu prebehne výrub drevín. „Výsadba bude uskutočnená v jesennom období, v rovnakom zložení ako aj pri prvej etape. Medzitým sa pripraví plocha na výsadbu a uskutoční ošetrenie proti hubám,“ informuje mesto Topoľčany na svojom webe.

Údržba sa dotkne aj Nového cintorína v Topoľčanoch. Na tomto mieste je naplánovaná obnova kríkovej výsadby v časti, ktorej sa nachádzajú urnové hroby. Dôvodom obnovy je aktuálne zlý stav kríkovej výsadby v tejto lokalite. „Výrub sa uskutoční podľa platného rozhodnutia o výrube č. 2018/010641 v termíne do 31.3.2019 a následná výsadba nového kríkového porastu hneď po úprave terénu,“ dodala radnica.

Práce sa dotknú aj okolia Domu Kultúry. V týchto miestam vykonajú obnovu zvýšených záhonov, nakoľko už neplnia estetickú funkciu.

Obnovu plánujeme v dvoch častiach, prvý vyvýšený záhon bude vyčistený, odstránené kríky podľa právoplatného rozhodnutia o výrube č. 2018/003010 a nová výsadba stromov, kríkov, trvaliek tento rok, druhá časť – druhý vyvýšený záhon bude rovnakým spôsobom obnovený v budúcom roku," píše radnica a dodáva, že obnova bude časovo náročnejšia aj z dôvodu potreby dôkladného odstránenia starého porastu, odstránenia starej mačiny a opätovného odburinenia plochy a následného doplnenia nového substrátu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM