Dávid Hrdý Kultúra

Vynovené Nástupište 1-12: V piatok pokrstí nové priestory a oslávi 2. narodeniny

Nadšenci z N1-12 sa dočkali. Plánovaná rekonštrukcia ich priestorov sa skončila. Podieľalo sa na nej viac ako 60 dobrovoľníkov a pomohli aj študenti Fakulty architektúry z STU v Bratislave. Nové dispozičné a technické riešenie priestorov prinesie väčšiu variabilitu tohto kultúrneho centra.

Ilustračný obrázok k článku Vynovené Nástupište 1-12: V piatok pokrstí nové priestory a oslávi 2. narodeniny
Zdroj: Dnes24.sk

Šesť dní, od rána do večera

O projekte rekonštrukcie sme vás už informovali v článku : Dobrá správa pre fanúšikov N1–12: Jeho priestory sa budú rekonštruovať! Rekonštrukčné práce začali v topoľčianskom podchode 19. augusta demontážou starej konštrukcie.

Pracovný ruch bol zrejmý celý august. Ľudia prechádzajúci podchodom no i tí, čo čakali na svoje spoje mohli počuť zvuky karbobrúsiek vychádzajúce spod kedysi ponurého miesta. To sa však príchodom N1–12 zmenilo v zaujímavé miesto v Topoľčanoch.

Za čas svojej existencie prinieslo množstvo zaujímavých podujatí. Po dvoch rokoch sa rozhodlo svoje priestory jednak zatraktívniť a na druhej strane docieliť väčšiu flexibilitu vzhľadom na jeho využívanosť.

Oslava 2.narodenín už v novom

Vynovené priestory N1–12 privítajú svojich návštevníkov už tento piatok. „V priebehu jedného týždňa viac ako 60 dobrovoľníkov spoločne so študentami Fakultami architektúry Slovenskej technickej univerzity v Bratislave pracovalo na projekte Nástupište 1–12: NEXT LEVEL – modernej, viariabilnej konštrukcii kultúrneho centra v Topoľčanoch“, informoval o rekonštrukcii Julo Krištof z N1–12.

Oficiálne ďalšiu etapu svojej existencie zaháji N1–12 v nových priestoroch už tento piatok. „Nezvyčajné, osem metrov široké priehľadné dvere sa pre verejnosť prvý krát otvoria v piatok, 13. septembra 2013 o 20:00. Návštevníci sa môžu tešiť na koncert slovenského elektronického projektu Ink Midget a slovenskej post-rockovej formácie The Ills. The Ills si týmto koncertom zároveň pripomenú piate výročie svojho vzniku“, napísal Júlo Krištof z N1–12.

Foto: N1–12

N1-12 oslávi 2. narodeniny aj nové priestory
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM