Katarína Jankeje Kultúra

Vypočujte si talenty skôr než ostatní: Nádejní hudobní skladatelia sa predstavia topoľčianskemu publiku!

Trojica mladých študentov topoľčianskeho konzervatória si pripravila niečo špeciálne. V pondelok na jednom pódiu odznejú autorské skladby žiakov v podaní skvelých slovenských interpretov.

Ilustračný obrázok k článku Vypočujte si talenty skôr než ostatní: Nádejní hudobní skladatelia sa predstavia topoľčianskemu publiku!
Zdroj: Dnes24.sk

Pripravovaný záverečný koncert Topoľčianskej hudobnej jari 2015 je zároveň autorským koncertom Michala Zahradníčka, Henricha Klimenta a Tomáša Bocána. Ide o trojicu talentovaných študentov Súkromného konzervatória Dezidera Kardoša v Topoľčanoch z odboru Hudba a skladba, ktorých pripravuje profesor Jaroslav Hruška. Koncert bude venovaný pamiatke zakladateľa a riaditeľa konzervatória Vladimíra Gálisa.

Okrem nich sa diváci môžu tešiť aj na známych slovenských umelcov. Viaceré kompozície študentov zahrá saxofonista a skladateľ Milo Suchomel, koncertným majstrom bude Alexander Rikoň a dirigentom Ján Procházka zo Štátneho orchestra v Banskej Bystrici. Celkovo sa koncertu zúčastní 27 vystupujúcich, umelci, študenti i pedagógovia spomínanej školy.

Svoj talent a schopnosti budú mladí študenti demonštrovať v pondelok 25. mája o 18.00 hod. v priestoroch Spoločenského domu v Topoľčanoch. Vstupné na záverečný koncert je dobrovoľné.

Čítajte tiež:

Známe detské piesne, zábava či veselý smiech: TOTO všetko zažijeme na predstavení pre najmenších!

V Tesároch ožije smelý zajko: Na divadelných doskách sa predstavia herci zo Šale!

Foto: Youtube

Pozvánka na koncert
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM