Katarína Jankeje Kultúra

Vyše 100-tisíc na rekonštrukciu kinosály: Čo môže divák očakávať?

Rekonštrukcia priestorov je v plnom prúde. Ak všetko pôjde podľa plánu, na vynovené kino sa môžeme tešiť už na konci októbra.

Ilustračný obrázok k článku Vyše 100-tisíc na rekonštrukciu kinosály: Čo môže divák očakávať?
Foto: Dávid Hrdý

Po veľkej renovácii mestského kina v roku 2012, ktorej hlavným cieľom bola digitalizácia, mesto pristúpilo k ďalšej rekonštrukcii. Kinosála od septembra dostáva nový vzhľad, odstránené boli staré úzke a nepohodlné sedadlá. Ako nám prezradila Zuzana Daňovičová, referentka kina: „Momentálne sú odstránené staré sedadlá, kinosála je prázdna a od zajtra sa bude zvárať konštrukcie potrebné na rozšírenie priestorov medzi sedadlami.“

Menšia kapacita kina

Renovácia neprinesie zväčšenie počtu miest, práve naopak, ponuka sedadiel sa zmenší. „Pôvodne sála mala 370 sedadiel, po úprave ich bude presne 300. Súvisí to s väčším komfortom pre návštevníkov kina, keďže staré miesta, ako aj uličky boli úzke, neponúkali dostatok priestoru. Rekonštrukciou sa tento problém odstráni, diváci budú mať naozaj veľké pohodlie,“ informovala náš portál Daňovičová.

Ceny lístkov sa nezmenia

Ak by sa niekto obával, že cena lístkov sa bude v dôsledku prerábky zvyšovať, máme dobrú správu. Určite nebude. „Rekonštrukcia kinosály nemá vplyv na ceny, keďže tie sú riešené cez distribučné spoločnosti,“ uviedla Daňovičová. Podľa plánu by samotná rekonštrukcia mala stáť mesto 110-tisíc eur. Túto sumu sa zatiaľ darí dodržať. „Rozpočet je zatiaľ v poriadku, firma pracuje rýchlo, dokonca aj cez víkendy, nemyslím, že budeme mať s ním problém,“ prezradila Daňovičová.

Kedy otvoria?

Všetko nasvedčuje tomu, že rekonštrukcia priestorov sa stihne podľa naplánovaných termínov, kino teda svoje brány otvorí už v druhej polovici októbra. „Podľa mojich informácií, kino bude oficiálne otvorené už 23. októbra, kedy sa v sále uskutoční divadelné predstavenie Tučný život,“ dodala na záver Daňovičová.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM