Katarína Jankeje Rôzne

Vyše stovka ľadových medveďov si užila Duchonku: TAKTO sa u nás zabáva i pomáha!

Viac ako sto odvážnych otužilcov sa ponorilo do studenej vody na Duchonke v rámci štvrtého ročníka celoslovenského zrazu. Okrem viditeľnej zábavy sa rekreačná oblasť niesla v znamení charitatívnej pomoci chorému dievčatku. Pozrite si desiatky fotografií či video.

Ilustračný obrázok k článku Vyše stovka ľadových medveďov si užila Duchonku: TAKTO sa u nás zabáva i pomáha!
Zdroj: Dnes24.sk

Celkovo sa na štvrtom ročníku zrazu stretlo 80 medveďov a 23 medvedíc z celého Slovenska. Vodu na Duchonke tak okúsili otužilci z Uheriec, Ostratíc, Radošiny, Nitry ale aj z Bánoviec nad Bebravou, Banskej Bystrice, Prievidze či Trnavy.

„Akciu zahájil zakladateľ nášho klubu v Nitre Marek Pozdech, ktorý hlavne poprosil návštevníkov akcie, keďže mala charitatívny nádych, aby sme spoločne pomohli Sabínke Fajnorovej vyzbierať finančnú sumu na rehabilitáciu v Piešťanoch. Potom dostala slovo aj mamička, ktorá v krátkosti povedala, akým ochorením jej dcérka trpí,“ prezradil nám Miloš Matušík, z organizačného klubu Ľadové Medvede Nitra. Na otužilcov čakala už len tradičná hymná od Martina Babjaka a mohli vstúpiť do vody. „Pri meraní mal vzduch 8 stupňov a voda 4,5 stupne, ale všetci sme sa zhodli, že voda musela mať tak 2,5 stupňa, lebo riadne „rezala“.“

Zasahovali zdravotníci

Ani úrazy sa nevyhli medveďom na charitatívnej akcii v známej rekračnej oblasti. „Nepríjemnou zaujímavosťou akcie snáď bolo zranenie najmladšej účastníčky, 5-ročnej Natálky, ktorá skončila v nemocnici so štyrmi stehmi na kolienku. Škrabance, porezanie o ľadové kryhy, aj to patrí žiaľ k naším akciám,“ povedal medveď Miloš.

Suma milo prekvapila

Na štvrtom ročníku sa na pomoc malému dievčatku podarilo vyzbierať 625 eur, ktoré boli spolu s vchnáčikmi z PET fliaš odovzdané priamo na akcii rodine Fajnorovej. Suma pomôže uhradiť náklady na rehabilitačnú liečbu. „Musím vyzdvihnúť divácku návštevnosť na akciách na Duchonke, rok čo rok je väčšia a dovolím si povedať, že patrí určite k špičke návštevnosti akcií z celého Slovenska. Vyzbieraná suma ma milo prekvapila. Touto cestou by som ešte raz chcel poďakovať všetkým sponzorom, priateľom a samozrejme všetkým zúčastneným, ktorí prispeli na dobrú vec.“

Ak nemáte ľadovej nálady stále dosť, pripojiť k medveďom sa môžete budúcu nedeľu na akcii v Jasení v okrese Brezno, 15. marca v Žiari nad Hronom a o týždeň v Košiciach. Ľadové medvede ukončia sezónu v Gabčíkove 29. marca.

Foto: Dnes24/Mirka Mikušová

Ľadové medvede na Duchonke
40
Galéria
Ľadové medvede na Duchonke
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM