Rastislav Búgel Správy

Výstraha druhého stupňa pre náš okres: V Topoľčanoch bude opäť vládnuť tuhý mráz!

Záver pracovného týždňa bude mrazivý. Meteorológovia varujú okres Topoľčany pred nízkymi teplotami, vydaná je výstraha druhého stupňa. Pozrite si, kedy vstupuje do platnosti.

Ilustračný obrázok k článku Výstraha druhého stupňa pre náš okres: V Topoľčanoch bude opäť vládnuť tuhý mráz!
Zdroj: TASR

Opäť sa treba pripraviť na veľmi tuhé mrazy. Meteorológovia vydali pre náš okres výstrahu druhého stupňa pred nízkymi teplotami, ktorá platí od dnešného dňa 22:00 hodiny do piatka 9:00 hodiny ráno. „V okrese Topoľčany sa ojedinele očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu –20 – –21 °C,“ varujú meteorológovia.

Ako ďalej uvádzajú, silný mráz predstavuje nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch. „Očakávaný mráz je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý a pravdepodobnosť poškodenia organizmu je vysoká,“ píše sa na webe SHMÚ.

Nízke teploty treba očakávať i na začiatku víkendu. Pre okres Topoľčany je vydaná aj výstraha prvého stupňa pred nízkymi teplotami. Platí od piatka 22:00 hodiny do soboty 9:00 hodiny. Podľa odborníkov zo SHMÚ sa v tomto čase v našom okrese ojedinele očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu –15 – –17 °C.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM