Katarína Jankeje Rôzne

WINTERPÁRTY dopadla nad očakávania: Ľudia doniesli hračky, oblečenie či televízor!

Trojica mladých nadšencov zorganizovala v našom meste charitatívnu akciu s veľkým posolstvom. Cieľom bolo vyzbierať veci, z ktorých doma ľudia nemajú osoh a dať ich tým, ktorí to potrebujú. Veci poputujú do detského domova, útulku pre bezdomovcov i na vojnou skúšanú Ukrajinu.

Ilustračný obrázok k článku WINTERPÁRTY  dopadla nad očakávania: Ľudia doniesli hračky, oblečenie či televízor!
Zdroj: Dnes24.sk

Na Námestí M. R. Štefánika prebehla charitatívna akcia, ktorú pre obyvateľov mesta zorganizovala skupinka kamarátov z Topoľčian v zostave Norbert Neuwirth, Patrik Textoris a Maroš Pavlovič. „Spolu s kamošmi sme uvažovali o tom, ako by sme mohli pomôcť ľudom z nášho rodného mesta a ešte sa pri tom aj zabaviť. Vymysleli sme teda WINTERPÁRTY – akciu, na ktorú sa mohol prísť zabaviť každý okoloidúci a mohol aj pomôcť vecami, ktoré už doma nevedel nijak zužitkovať. Chcem sa za všetkých poďakovať naším kamošom, ktorí prišli pomôcť, nesmierne si to vážime,“ zhodnotil podujatie Norbert.

Na WINTERPÁRTY sa všetkým zúčastneným rozdalo dovedna 100 litrov vareného vína, množstvo vianočnej kapustnice a či mastené chleby s cibuľou. Vyzbierať sa podarilo niekoľko vriec a tašiek plných šatstva, hračiek, kozmetiky ale aj televízor. Veci poputujú do detského domova, útulku pre bezdomovcov i na vojnou skúšanú Ukrajinu do oblasti Donec a Luhansk. „Je úžasné vidieť ľudí ako si navzájom pomáhajú. Teší nás, že ľudia ocenili našu kapustnicu ale aj varené vínko. Tie úsmevy a tá radosť, ktorá z ľudí sršala je na nezaplatenie a ja som veľmi rád, že Topoľčany ukázali svoju ľudskú stránku. Poďakovať sa chcem aj môjmu veľmi dobrému priateľovi Vladimírovi Chovanovi, že prebral záštitu nad týmto podujatím,“ povedal po akcii Maroš.

„Vianoce sú pre mňa symbolom pokoja, lásky, priateľstva a vzájomnej podpory. WINTERPÁRTY všetky tieto aspekty naplnila a my sme priniesli medzi ľudí trošku viac ľudskosti a pohody,“ dodal na záver Patrik.

Foto: Tibor Kuna

Winterparty dopadla nad očakávania
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM