Dávid Hrdý Samospráva

Z reštaurácie sa stala koncertná sála: Bude určená aj pre umelecké školy

Priestory pod mestskou radnicou, v ktorých dlho sídlila reštaurácia a neskôr bar sa zmenili na koncertnú sálu. Bude určená aj pre usporadúvanie koncertov pre umelecké školy. No jej využitie bude univerzálne.

Ilustračný obrázok k článku Z  reštaurácie sa stala koncertná sála: Bude určená aj pre umelecké školy
Zdroj: Dnes24.sk

Reštaurácia pod radnicou sa nachádzala v podzemí radnice od roku 1990. Neskôr prešla na iného majiteľa. Ten najskôr pokračoval v prevádzke pizzerie, no potom ju premenil na bar. To sa vedeniu mesta nepozdávalo a rozhodlo sa priestory využiť inak.

Zámer bol jasný. Vytvoriť koncertnú sálu, ktorá by mohla mať aj všestrannejšie využitie. Dopyt po takýchto priestoroch bol najmä zo strany topoľčianskych umeleckých škôl. Mesto im v tomto vyšlo v ústrety. Priestory zrekonštruovalo a investovalo do nich 110 tisíc eur. Slávnostné otvorenie bolo súčasťou programu Topoľčianskych hodov osláv 840. Výročia prvej písomnej zmienky. Priestory otvoril prestrihnutím stuhy primátor Peter Baláž.

Bývalé využitie týchto priestorov je už minulosťou. Zmenili sa na nepoznanie. To, že táto sála je umiestnená v starých podzemných priestoroch bude dokonale dotvárať atmosféru koncertov nielen akusticky, ale i esteticky. Splnila sa tak aj požidavka topoľčianskych základných a stredných umeleckých škôl, ktoré dlho volali po podobnom priestore pre organizovanie podujatí svojich žiakov.

Mesto plánuje tieto priestory využívať nielen pre koncertné účely. Chce ich ponúkať aj pre organizáciu rôznych školení, prednášok apod. Ponúkať ich chce aj súkromným firmám na usporadúvanie rôznych podujatí. V tomto smere sa pri rekonštrukcii vybudovala malá banketová miestnosť s kuchynkou. Táto má kapacitu asi 40 – 50 ľudí.

Otvorenie koncertnej sály
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM