Dávid Hrdý Hádzaná

Začína sa nový ročník hádzanárskej extraligy: Topoľčany odohrajú prvý zápas proti Pezinku

Hádzanárska extraliga zaháji svoj ďalší ročník už dnes. Úradujúci majster Tatran Prešov privíta doma ŠKP Bratislava. Topoľčianski hádzanári vstúpia do novej sezóny v sobotu zápasom proti nováčikovi z Pezinka.

Ilustračný obrázok k článku Začína sa nový ročník hádzanárskej extraligy: Topoľčany odohrajú prvý zápas proti Pezinku
Zdroj: Webnoviny.sk

Topoľčany patria okrem tento rok spolu s Hlohovcom, Prešovom a Považskou Bystricou medzi horúcich favoritov na medailové umiestnenia. V topoľčianskom tábore sú očakávania do novej sezóny veľké. Najväčším favoritom je Tatra Prešov, ktorý bude opäť hrať okrem slovenskej ligy aj medzinárodné súťaže.

Nový ročník je poznamenaný aj radou zmien v hracom systéme. V základnej časti bude proti etablovaným celkom nastupovať aj tzv. Výber SR „20“. Tým sa síce bude počítať skóre a body no po skončení základnej časti sa pre nich sezóna skončí. Body s týmto súperom sa bude ostatným klubom samozrejme započítavať.

Základná časť bude mať 18 kôl, pričom sa všetky celky odohrajú medzi sebou jeden zápas doma a jeden vonku. Získané body zo základnej časti sa prenesú do nadstavbovej časti. Tá rozdelí kluby do dvoch skupín. A skupina bude zahrňovať boje o 1.-6. miesto, skupina B o 7.-10. miesto.

V nadstavbovej časti proti sebe nastúpia mužstvá opäť systémom raz doma a raz vonku. Prvé štyri tímy zo skupiny A postupujú na záverečný turnaj Final four, kde sa bude pokračovať klasickou vyraďovacou časťou. Semifinále sa bude hrať na tri víťazné zápasy.

Topoľčianski hádzanári nastúpia v prvom kole proti nováčikovi z Pezinka. Začiatok zápasu je v sobotu 31.augusta tradične o 18:00 hodine.

Foto:Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM