Správy

Zbavte sa starého nábytku. O pár dní štartuje v Topoľčanoch jarné upratovanie

Veľkoobjemové kontajnery neslúžia na zber bioodpadu. Prečítajte si, čo ďalšie do nich nepatrí a kedy a kde budú rozostavené.

Ilustračný obrázok k článku Zbavte sa starého nábytku. O pár dní štartuje v Topoľčanoch jarné upratovanie
Zdroj: TASR

Topoľčany podajú aj tento rok obyvateľom pomocnú ruku pri jarnom upratovaní, ktoré sa koná v mestách a obciach po celom Slovensku. Mimoriadny zber odpadu sa v našom meste začne 4. apríla a potrvá až do 1. mája. Informujú o tom miestne Radničné zvesti.

Na čo slúžia zberné nádoby

Obyvatelia by mali pamätať, že do veľkoobjemových kontajnerov nemožno vyhodiť čokoľvek. Do pristavených zberných nádob patrí odpad, ktorý sa nezmestí do klasických kontajnerov. Ide najmä o starý nábytok. Okrem nepotrebnej postele, kresla či skrine sa môžete zbaviť aj starých okien, záchodu, umývadla či radiátora.

Čo do kontajnera nepatrí

Kontajnery, naopak, neslúžia na zber bioodpadu. Ak nejaký máte, nevkladajte ho priamo do zbernej nádoby. Väčšie konáre zviažte do zväzkov, menšie kusy zeleného bioodpadu dajte do vriec a tieto uložte vedľa kontajnera.

Jarné upratovanie sa nevzťahuje na likvidáciu nebezpečného odpadu, ako sú napríklad neónové trubice, chladničky, televízne prijímače či autobatérie. Tie môžete počas celého roka bezplatne odovzdať v dotrieďovacom dvore na Pivovarníckej u­lici.

Kedy a kde pristavia kontajnery:

4.4.2016 – 10.4.2016

  • Mestský výbor č.4 ohraničený ulicami Pod Kalváriou, Odbojárov, Továrnicka

11.4.2016 – 17.4.2016

  • Mestský výbor č.5 ohraničený ulicami Továrnicka, Brezová, Malinová, A. Hlinku, Jilemnického

18.4.2016 – 24.4.2016

  • Mestský výbor č.6– Malé Bedzany, Veľké Bedzany

25.4.2016 – 1.5.2016

  • Mestské výbory č.1, 2, 3 – sídliská F, Juh, Východ, Stred I a II., sídlisko IBV pri nemocnici ohraničené ulicami Stummeerova, Záhradnícka, Pavlova, Fraňa Kráľa, Mieru

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM