Správy

Zber kuchynského odpadu už aj v Topoľčanoch: Mesto spúšťa pilotnú fázu

Vedenie mesta spúšťa pilotnú fázu projektu zberu kuchynského odpadu. V prvom kole sa dočkajú obyvatelia jedného bytového domu.

Ilustračný obrázok k článku Zber kuchynského odpadu už aj v Topoľčanoch: Mesto spúšťa pilotnú fázu
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Mesto Topoľčany informovalo o spustení zberu kuchynského odpadu. „1.februára 2021 spúšťame pilotný projekt zberu kuchynského odpadu v bytovom dome 2306/36 na Hviezdoslavovej ulici," píše radnica.

Domácnosti v bytovom dome dostali 10 litrovú nádobu s rolkou vreciek zo 100 % kompostovateľného materiálu. Mesto rozdalo aj letáky, na ktorých sa obyvatelia dočítajú informácie o správnom triedení bioodpadu.

„Stojisko smetných nádob bude rozšírené o dve 120 l hnedé nádoby na bioodpad, do ktorých budú občania vyprodukovaný kuchynský bioodpad z domácnosti vyhadzovať. Zber bioodpadu v tejto lokalite je odrazovým mostíkom zavádzania komplexného systému zberu v meste a veríme, že sa osvedčí. Zber budeme následne zavádzať aj v ďalších bytových domoch," informuje mesto Topoľčany.

Vyzbieraný odpad nepoputuje zbytočne na skládku, ale vyvezú ho do kompostárne mesta. „Vzniknutý kompost budú môcť občania využiť na zúrodnenie pôdy," dodáva radnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac informácií z Topoľčian a okolia

ZBER KUCHYNSKÉHO ODPADU V BYTOVÝCH DOMOCH: PRÁVE ZAČÍNAME! ♻️ 🍎🥦🧀 1.februára 2021 spúšťame pilotný projekt zberu...

Posted by Mesto Topoľčany on Thursday, January 28, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM