Katarína Jankeje Správy

Železnice posilnia spoje cez sviatky: Nezabudlo sa ani na Topoľčany!

Vianočné sviatky sú už za dverami a aj tento rok sa železnice pripravujú na obrovský nával cestujúcich. Pripravených je 56 posilových vlakov. Nezabudlo sa ani Topoľčany.

Ilustračný obrázok k článku Železnice posilnia spoje cez sviatky: Nezabudlo sa ani na Topoľčany!
Zdroj: TASR

Počas vianočných a novoročných sviatkov posilní Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) osobnú vlakovú dopravu o 56 posilových vlakov (12 InterCity vlakov, 2 EuroCity vlaky, 24 rýchlikov, 18 expresov). Pôjdu od štvrtka 18. decembra do stredy 7. januára 2015. „Najvýraznejšie posilnenie pripadá na piatok 19. decembra a následne na utorok 6. januára, kedy je pridaných po 10 vlakov v priebehu dňa,“ informovala riaditeľka Odboru komunikácie ZSSK Jana Morháčová.

Pridáný rýchlík smer Bratislava

Železničná spoločnosť posilní spoje prechádzajúce aj cez Topoľčany. 7. januára2015 bude mimoriadne pridaný Rýchlik Tríbeč (R 1520), ktorý odchádza z Prievidze o 18:37 hodine a dorazí do Bratislavy o 21:36 h. večer.

ZSSK tiež navýši ponuku pravidelných vlakov pridaním vyše 200 vozňov. „Pôjde o vlaky kategórie InterCity (IC), expresy (Ex), rýchliky (R ), zrýchlené vlaky (Zr), regionálne expresy (REX) a osobné vlaky (Os), o ktoré je na základe viacročných skúseností najvyšší záujem,“ uviedla Morháčová.

Zakúpte si lístky včas!

ZSSK odporúča cestujúcim zakúpiť si včas miestenky a vopred si tak zabezpečiť miesto na sedenie. Cestovný lístok je možné zakúpiť 60 dní vopred. Cez internet ZSSK ponúka zľavu z cestovného vo výške 5 %.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM