Správy

Zima bez kúrenia a teplej vody? Radnica reaguje na letáky a upokojuje situáciu

Obyvateľov mesta vystrašili letáky, ktoré obsahovali správu o údajnom výpadku kúrenia a teplej vody. Radnica sa preto rozhodla reagovať.

Ilustračný obrázok k článku Zima bez kúrenia a teplej vody? Radnica reaguje na letáky a upokojuje situáciu
Zdroj: Pixabay.com

Mnohých obyvateľov Topoľčian v závere týždňa nemilo prekvapil leták, ktorý si našli vo svojej poštovej schránke. Ten začínal veľkým červeným nápisom „POZOR VÝPADOK KÚRENIA A DODÁVKY TEPLEJ VODY“.

Topoľčianska radnica preto urýchlene zareagovala. „Uvedená informácia sa nezakladá na pravde," píše mesto Topoľčany na svojom webe.

V letáku sa okrem iného píše, aby si ľudia, ktorých sa údajný výpadok kúrenia počas zimného vykurovacieho obdobia dotkne, našli náhradné ubytovanie. Pokiaľ tak urobiť nemôžu, majú si vraj zabezpečiť dostatok teplého oblečenia, spacích vakov, teplých diek a elektrických ohrievačov a kotlov na pevné palivo. Text letáku vyvolal vlnu znepokojenia. Preto sa radnica rozhodla uviesť veci na pravú mieru.

Ako informovalo mesto Topoľčany: „Spoločnosť TEHO Topoľčany ubezpečila vedenie mesta, že problém s dodávkami tepla nehrozí a sú pripravení podať trestné oznámenie na neznámeho páchateľa za šírenie poplašnej správy."

Radnica preto vyzvala obyvateľov, ktorí vo svojich schránkach spomínaný leták objavili, aby vo svojom vchode vyvesili informačný plagát, ktorý pripravilo mesto Topoľčany. Ten sa snaží vysvetliť vzniknutú situáciu a radnica prostredníctvom neho vyzvala, aby: „V prípade, že máte informácie o osobách, ktoré letáky distribuovali, kontaktujte políciu na čísle 158 alebo 159." Plagát radnice nájdete na stiahnutie po kliknutí SEM!

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

VÝPADOK TEPLA A TEPLEJ VODY NEHROZÍ. Viacerí ste si dnes vo svojej schránke našli leták s názvom POZOR VÝPADOK KÚRENIA...

Posted by Mesto Topoľčany on Sunday, September 27, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM