Katarína Jankeje Samospráva

Zlý stav chodníka na Lipovej ulici: Na opravu nezvyšujú peniaze!

Prechádzať ulicou Lipová nie je veru najjednoduchšie. Ak tlačíte kočík či invalidný vozík po chodníku, jamy a výtlky vám pokoj nedajú. Na opravu však mesto už prostriedky nenašlo.

Ilustračný obrázok k článku Zlý stav chodníka na Lipovej ulici: Na opravu nezvyšujú peniaze!
Zdroj: Dnes24.sk

Centrum Topoľčian skrášľuje nové detské ihrisko, no na iných miestach v našom meste to až také pekné nie je. Chodník pred Materskou školu na Lipovej ulici je plný jám a výtlkov. Pre ľudí, ktorí pred sebou tlačia detské kočíky či imobilné vozíky je trasa naozaj náročná. „Chodník pred Materskou škôlkou je celý nielen dopraskaný, ale sú výtlky na ňom, a keď človek ide s vozíkom, nakoľko sa starám o imobilnú pani a chodíme tadiaľ do obchodu mám čo robiť, aby som ju pretlačila pomedzi tie pásy, kde nie je asfalt a ešte aj z chodníka dolu respektíve na chodník, lebo obrubník je celý rozpadnutý,“ sťažuje sa Jozefína v oficiálnych internetových otázkach pre mesto Topoľčany.

Nie sú prostriedky

Mesto v rozpočte na opravu daného chodníka peniaze nemá. „Opravy chodníkov a miestnych komunikácií Mesto Topoľčany financuje z finančných prostriedkov na opravu a údržbu ciest a chodníkov. V súčasnej dobe už nie sú na opravu tohto chodníka dostatočné finančné prostriedky,“ odpovedá na otázku Peter Barta, referent pre miestne komunikácie.

Ako ďalej pokračuje Barta, k opravu možno dôjde na budúci rok: „Odbor správy majetku a služieb bude v návrhu do rozpočtu na rok 2015 požadovať finančné prostriedky na rekonštrukciu miestnej komunikácie ulice Povstania a časti ulice Lipová po križovatku s ulicou Nezábudková. V rámci tejto rekonštrukcie bude uvažované aj s opravou chodníkov pri týchto komunikáciách.

Bezbariérové nájazdy v realizácií

Jednu potešujú správu však mesto pre svojich občanov predsa len má. Nadjazdy pre vozíky a kočíky sa práve budujú. „Bezbariérové nájazdy na chodníky sa v súčasnosti realizujú na Továrnickej ulici (pri hlavnej ceste) a podľa finančných možností budú urobené aj na iných chodníkoch za nadjazdom,“ dodáva vo svojej odpovedi Barta.

Foto: Google Street View

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM