Katarína Jankeje Rôzne

Zrážka kamióna s autom, jednoznačná diagnostika nadjazdu: Pozrite si najklikanejšie články celého týždňa

Uplynulé dni boli opäť bohaté na udalosti. My sme vybrali 5 spravodajských momentov, ktoré u čítateľov portálu Topoľčany 24 zarezonovali najviac. Pozrite si najklikanejšie články celého týždňa.

Ilustračný obrázok k článku Zrážka kamióna s autom, jednoznačná diagnostika nadjazdu: Pozrite si najklikanejšie články celého týždňa
Zdroj: Dnes24.sk

Havária v Merašiciach

Minulý týždeň priniesol horúce chvíle na našich cestách. Nákladiak sa podľa hasičov zrazil s osobným autom v obci Merašice. Zasahujúci hasiči z Hlohovca vyslobodili zranenú osobu z havarovaného vozidla pomocou hydraulického vyslobodzovacieho zariadenia.

Čítajte tu: Nehoda nákladiaku s autom: Hasiči mali čo robiť, aby dostali zraneného človeka von!

Statika nadjazdu je dobrá

Zdá sa, že známy nadjazd nad železničnou traťou v Topoľčanoch sa tak skoro komplexnej rekonštrukcie nedočká. Odborná diagnostika určila, že statika nadjazdu je v dobrom stave. Tú si dal vypracovať Nitriansky samosprávny kraj (NSK) ako vlastník úseku, oslovili sme preto kompetentných s otázkami ohľadne plánovaných opráv na spomínanom úseku.

Čítajte tu: Topoľčancov kraj nepoteší: Statika nadjazdu je dobrá, kompletná obnova v blízkej dobe nebude!

Smutné výročie Topoľčianskeho pogromu

Minulý týždeň sme si pripomenuli už 70. výročie neslávne známeho Topoľčianskeho pogromu na Židoch. 24. septembra 1945 došlo v našom meste k rozšíreniu falošných správ a bludov, ktoré spôsobili sfanatizovanie davu. Pri týchto hrozných udalostiach došlo k zraneniu viac ako 60 občanov židovskej komunity. Po pogrome v Topoľčanoch neostal ani jeden Žid.

Čítajte tu: Nezabúdajme na smutné výročie: Ubehlo 70 rokov od Topoľčianskeho pogromu

Kultúrny program Topoľčianskeho jarmoku

Prvý októbrový víkend bude už tradične v Topoľčanoch patriť Veľkému Topoľčianskemu jarmoku. Ani tento rok sa jarmočný ruch neobíde bez kultúrneho a hudobné programu, ktorý bude prebiehať od štvrtku 1. októbra až do soboty 3. októbra.

Čítajte tu: Veľký Topoľčiansky jarmok sa nezadržateľne blíži: AKÉ vystúpenia zažijeme tento rok?

Róber Matušík o úspechoch brazílskeho jiu-jitsu v Topoľčanoch

Topoľčianski zápasníci v brazílskom jiu-jitsu sa môžu pochváliť bohatými úspechmi na medzinárodných turnajoch a šampionátoch. My sme sa porozprávali s hlavným trénerom, zakladateľom bojovej akadémie a priekopníkom tohto športu v Topoľčanoch.

Čítajte tu: ROZHOVOR: Róbert Matušík priniesol do Topoľčian brazílske jiu-jitsu, úspechy sa len tak hrnú!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM