Katarína Jankeje Šport

Boje vo vodnom póle sú vyrovnané: Topoľčianske Pirane po druhom kole tesne za Bratislavou!

Bratislavské Pasienky hostili druhé kolo najvyššej súťaže žien vo vodnom póle. Majsterky Slovenska z Topoľčian uspeli iba spolovice.

Ilustračný obrázok k článku Boje vo vodnom póle sú vyrovnané: Topoľčianske Pirane po druhom kole tesne za Bratislavou!
Zdroj: Dnes24.sk

Na bratislavskej plavárni Pasienky sa uskutočnilo druhé kolo 1. Národnej ligy žien. Naše baby z klubu PIRANA SC Topoľčany sa najskôr stretli so Sláviou UK Bratislava a v poobednom zápase s Modrými Dračicami z Košíc.

Prvý zápas sme nezvládli

Úvod stretnutia sa niesol v pomerne vyrovnanom hernom tempe. Druhá štvrtina vyšla Piranam na výbornú, keď jednoznačne prestrieľali Bratislavu 3:1. Topoľčany si aj naďalej počínali dobre, svoj náskok zvýšili na 10:8, avšak po viacerých vylúčeniach hráčok na našej strane sa Bratislava chopila šance a zápas prebrala do svojich rúk. Topoľčany aj napriek sľubnému začiatku podľahli súperkám 10:12.

Tréner Marek Gális vidí v hre miesto na zlepšovanie aj napriek sporným verdiktom. „Zápas sme rozohrali veľmi dobre a stretnutie malo dobrú úroveň. V poslednej časti hry nás Slávia prestrielala a naklonila víťazstvo na svoju stranu. Ako tréner sa nerád vyhováram na výroky rozhodcov, alebo niečo podobné, ale musím povedať, že počas zápasu odznelo pár sporných verdiktov, z ktorých sa musíme do budúcnosti nejakým spôsobom poučiť. Nemali by sa v takto vyrovnaných zápasoch stávať.“

Pirane chcú obhájiť titul

Druhý duel s Modrými Dračicami z Košíc sa opäť niesol vo vysokom hernom tempe, čo sa po úvodnom kole, ktoré sa odohralo na domácej pôde Košíc aj očakávalo. Stretnutie prinieslo osobné súboje a množstvo vylúčení na oboch stranách počas celého hracieho času. Výhodu z vylúčenia napokon využili naše Pirane a zdolali Modré Dračice z Košíc 16:14. „Tento ligový ročník sa nesie vo vyrovnaných zápasoch čomu sme samozrejme radi, pretože nám dáva novú motiváciu do prípravy i kvalitnejšie zápasy oproti minulému ročníku. V každom prípade o titul bude riadna „bitka“ a môžeme povedať, že urobíme všetko preto, aby sme ho obhájili,“ prezradil kouč Gális.

Zostava:

Koťková, Lendelová – Vlnková, Koňošová, Španková, Janoušková, Kudláčiková, Lindnterová, Laciková, Janoušková, Hýroššová,

Výsledky:

  • Pirana SC Topoľčany – Slávia UK Bratislava 10 : 12 (3:4,3:1,4:3,0:4) roz. Horváth, Czaszko
  • ŠKP Modrí Draci Košice – Pirana SC Topoľčany 14 : 16 (5:4,4:3,2:3,3:6) roz. Horváth, Sarlós
  • Slávia UK Bratislava – ŠKP Modrí Draci Košice 7 : 16 (3:6,2:3,1:2,1:5) roz. Horváth, Czaszko

Tabuľka po 2.kole :

  1. ŠKP Modrí Draci Košice 4 3 0 1 57 : 33 9
  2. Pirana SC Topoľčany 4 2 0 2 41 : 47 6
  3. Slávia UK Bratislava 4 1 0 3 29 : 47 3

Čítajtie tiež:

Klobučník i Podmaníková uspeli na Banskobystrickom pohári: Tromfli dokonca svetové mená!

Tréner Caránek po domácej remíze: Otrasný výkon, všetci sa môžeme hanbiť!

Foto: Pirana SC Topoľčany

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM