Katarína Jankeje Rôzne

Letné kino už cez víkend: Topoľčanci opäť zažijú premietanie pod holým nebom!

Je to tu, už v sobotu odštartuje Letné kino na Margarétke, ktoré si minulú sezónu získalo veľkú popularitu. Čo na návštevníkov tento rok čaká zistíte v našom rozhovore s organizátorom Františkom.

Ilustračný obrázok k článku Letné kino už cez víkend: Topoľčanci opäť zažijú premietanie pod holým nebom!
Foto: Katarína Jankeje

Topoľčany sa dočkajú aj v tomto roku. V priestoroch zábavného parku Margarétka sa v sobotu spustí letné premietanie filmov pod holým nebom. S nápadom prišiel ešte minulý rok študent František Krcho. Spolu s Michalom Uhlárikom z Margarétky spustili projekt, ktorý svojou popularitou zaskočil aj samotných organizátorov. Najviac ľudí prišlo v minulej sezóne prekvapivo na hororový film. „Najväčšiu návštevnosť dosiahol horor Sinister, ktorý sa dokonca premietal počas splnu,“ prezradil nám s úsmevom František.

Premietanie viackrát do týždňa

Snímky sa budú premietať v prípade dobré počasia dvakrát do týždňa (vo štvrtok a v sobotu) prevažne o 21:00 h. večer a od druhej polovice augusta už o ôsmej hodine večernej. Prvá projekcia je na pláne už v túto sobotu 6. júna. „V prípade priaznivého počasia sa bude premietanie konať aj 3-krát do týždňa. Tento rok sa náš projekt rozšíri aj do susedného mesta Nitra, a to od mesiaca júl. Akcia sa bude konať na mestskom amfiteátri nachádzajúcim sa pod Zoborom,“ informoval organizátor. Cena lístkov zostáva nezmenená, každý si za vstupenku zaplatí dve eurá.

Už tradične sa návštevníci môžu tešiť na rozprávky pre deti, či populárne československé filmy, ako aj kasové trháky z americkej produkcie. „Ponuka by sa mala obohatiť aj o dokumentárnu tvorbu, plánujeme premietať filmy od známeho slovenského režiséra Pavla Barabáša.“

Vyberú si návštevníci

Organizátori nenechali nič na náhodu ani v rámci selekcie, samotní fanúšikovia letného kina na facebook stránke budú vyberať tie filmy, ktoré chcú toto leto vidieť. „Minulý rok sa nám daná forma výberu osvedčila, preto v nej budeme pokračovať. Na fanúšikov taktiež čakajú rôzne súťaže, ktoré prebehnú na facebookovej stránke Letného kina na Margarétke, kde môžu diváci prejaviť svoj názor svojimi nápadmi a pripomienkami.

Čítajte aj:

Sezóna špekáčikov na čerstvom vzduchu je tu: 3 miesta v okolí, kam si je ísť radosť opekať!

Horúca novinka pre milovníkov hand-made: Poznáme dátum Kreatívneho pikniku!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM