Katarína Jankeje Rôzne

Mikuláš, vianočné trhy a rozsvietenie stromčeka: Kedy nás TOTO všetko čaká?

Ešte niekoľko dní si musíme počkať na pravú vianočnú atmosféru v Topoľčanoch. Prečítajte si, kedy na námestie zavíta Mikuláš a s ním aj vianočné trhy a rozsvietenie výzdoby.

Ilustračný obrázok k článku Mikuláš, vianočné trhy a rozsvietenie stromčeka: Kedy nás TOTO všetko čaká?
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

K Vianociam v Topoľčanoch patria už niekoľko rokov aj typické voňavé trhy. Tradične sa na Námestí M.R. Štefánika budete môcť stretnúť pri poháriku punču alebo vareného vínka. Trhy sa tento rok spustia už v piatok 4. decembra a nájdete na nich od tradičného vianočného sortimentu cez výrobky ľudových remeselníkov až po občerstvenie v podobe rôznych gurmánskych špecialít.

Súčasťou otvorenia trhov bude aj privítanie Mikuláša na námestí s bohatým kultúrnym program, o 15.30 hodine sa veľkí i malí môžu tešiť nielen na známu postavu Vianoc, ale aj na slávnostné rozsvietenie stromčeka.

Súčasťou bude aj rozsvietenie vianočnej výzdoby po meste, tieto sviatky sa mesto rozhodlo obľúbenú výzdobu rozšíriť aj na ulici Škultétyho, viac sa dočítate v našom článku: Topoľčany sa čoskoro vianočne rozžiaria: Výzdoba sa rozšíri, vieme kde!

Súčasťou Mikulášskych osláv bude aj fotenie detí v priestoroch Topoľčianskej galérie, na ktoré budete môcť so svojimi ratolesťami zájsť už od 10.00 hod. rána. Vianočný program bude pokračovať počas celého decembra, v meste zažijeme Luskáčika, Hamleta, Vianoce v tradíciách či primátorsky punč na námestí.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM