Katarína Jankeje Kultúra

Podujatie, ktoré sa oplatí vidieť: Čardášová princezná a jej nesmrteľný príbeh o láske

Ohnivé melódie, čardášové tance, ale i vtipné okamihy. To všetko prinesie do Topoľčian nesmrteľná opereta Čardášová princezná.

Ilustračný obrázok k článku Podujatie, ktoré sa oplatí vidieť: Čardášová princezná a jej nesmrteľný príbeh o láske
Zdroj: TASR

V novom roku sa v Topoľčanoch uskutoční množstvo zaujímavých podujatí. Jedným z nich bude aj opereta v troch dejstvách Čardášová princezná z dielne Emmericha Kálmána, ktorú uvedie Štátna opera Banská Bystrica. Opereta na libreto Lea Steina je najlepším a najznámejším dielom rakúsko-uhorského skladateľa. Za svoj úspech vďačí nielen úchvatnej hudbe, ale aj vtipnému libretu.

„Mladé viedenské knieža Edwin sa zamiluje do hviezdy budapeštianskeho kabaretu. Sylva ale odchádza na turné do spojených štátov a Edwin dostane povolávací rozkaz. Aby Edwin o lásku neprišiel, rozhodne sa ju požiadať o ruku. V tomto momente začínajú peripetie a náhle zvraty v ľudských osudoch, typické pre kálmánovské dielka,“ uvádza Mestské kultúrne stredisko v pozvánke.

Výnimočné podujatie sa uskutoční 12. januára v priestoroch Spoločenské domu v Topoľčanoch so začiatkom o 18.00 hodine. Kompletné informácie o vstupenkách nájdete na webe strediska.

Môže vás zaujímať:

Reprezentačný ples v Topoľčanoch s exkluzívnym hosťom: TOTO všetko nás čaká

Rozprávka Luskáčik v Topoľčanoch: Príbeh, ktorý vyčarí atmosféru Vianoc

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM