Katarína Jankeje Kultúra

Topoľčanci, zapisujte si do kalendárov: 8 parádnych akcií, na ktorých by ste nemali chýbať

Nepreseďte chladné jesenné večery doma. V Topoľčanoch a okolí sa chystajú podujatia, ktoré by rozhodne nemali ujsť vašej pozornosti.

Ilustračný obrázok k článku Topoľčanci, zapisujte si do kalendárov: 8 parádnych akcií, na ktorých by ste nemali chýbať
Zdroj: TASR

Odvrátená strana mesiaca

5. november o 19.00, Spoločenský dom Topoľčany

Mestské kultúrne stredisko si na 5. november pripravilo komédiu Odvrátená strana mesiaca. Hra je o nekriticky milujúcej matke (Milka Vášáryová), ktorá sa nedokáže zmieriť s tým, že jej syn (Viktor Horján) už dávno nie je dieťa a dávno dospel. Matka stále hľadá pre syna ženu, ktorá by z neho „spravila muža“ netušiac, že on už dávno tajne žije s jej priateľkou zo školy. Komédia prebehne v Spoločenskom dome so začiatkom o 19.00 hod. večer.

Topoľčiansky MiniFest

7. november o 18.00, Športová hala Topoľčany

Správe o špeciálnom minifestivale sa potešia rozhodne mnohí, 7. novembra od 18.00 hod. budete môcť zažiť živé koncerty známych kapiel ako Horkýže slíze, Helenine oči či Polemic. Náladu vám isto spraví aj vystúpenie domácej rockovej skupiny TRYAMERA. Minifestival prebehne v priestoroch Športovej haly v Topoľčanoch.

Galakoncert La Gioga

9. november o 19.00, Spoločenský dom Topoľčany

V Topoľčanoch si už čoskoro užije nevšedný hudobný zážitok. Mestské kultúrne stredisko si na pondelok 9. novembra pripravilo galakoncert zoskupenia La Gioga. Zaujímavý koncert pop-operného tria odštartuje o 19.00 hod. večer v priestoroch Spoločenského domu. V rámci podujatia sa môžete tešiť aj na Petra Ševčíka, rodáka z Topoľčian a absolventa Konzervatória Dezidera Kardoša. Špeciálnym hosťom večera bude známa speváčka Natália Hatalová.

Lampiónový sprievod sv. Martina

11. november o 16.30, pred Galériou, Námestie M. R. Štefánika Topoľčany

V meste nám vyrastá nová tradícia. V stredu 11. novembra na Martina sa uskutoční Lampiónový sprievod sv. Martina. Podujatie začne pred Galériou na námestí o 16.30, sprievod sa spoločne premiestni na Margarétku na sídlisku Juh, kde sa aj lampióny resp. balóny šťastia vypustia.

The Bolshoi Ballet – Giselle

22. november o 18.00, Spoločenský dom Topoľčany

V novembri nás čaká aj balet. V priestoroch kina sa môžete tešiť na prenos predstavenie Giselle z dielne The Bolshoi Ballet. Príbeh je o dievčati Giselle, ktorá sa po smrti premení na vílu podľa libreta francúzskeho básnika Theophila Gautiera. Príbeh o mladých dievčatách, ktoré zomrú ešte pred svadbou, premieňajú sa na víly a oblečené do svadobných šiat tancujú pri svite mesiaca. Unikátne podujatie začne o 18.00 hodine.

Noc divadiel 2015 v Tesároch

21. november o 19,.00, dom kultúry v Tesároch

Neopakovateľný zážitok v podaní divadla, francúzskej hudby, vypúšťania lampiónov či romantického pozorovania nočnej oblohy. Toto všetko vám ponúka špeciálne podujatie Noc divadiel 2015, do ktorého sa tento rok zapojili i známi ochotníci z Tesár. Podujatie sa uskutoční 21. novembra v priestoroch Domu kultúry v Tesároch, začiatok je naplánovaný na 19.00 hodinu.

Kristína: Horehronie tour 2015

25. november o 19.00, Dom kultúry Topoľčany

Momentálne veľmi obľúbená speváčka Kristína sa príde predstaviť topoľčianskemu publiku. Svoj koncert v rámci aktuálneho turné Horehronie 2015 odohrá 25. novembra o 19.00 v pri­estoroch Domu kultúry. Tešiť sa môže na mnohé známe piesne nadanej speváčky.

O deduškovi Mrázikovi

29. november o 16.00, Spoločenský dom Topoľčany

So zimným počasím do Topoľčian príde aj deduško Mrázik. Mestské kultúrne stredisko si na 29. november pripravilo predstavenie bábkového divadla Bum Bác O deduškovi Mrázikovi. Predstavenie pre najmenších odštartuje o 16.00 hodine v Spoločenskom do­me.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM