Katarína Jankeje Kultúra

Umelecké štvrtky v Topoľčanoch: Pozrite si program podujatí talentovaných študentov konzervatória

Chladné večery nemusíte presedieť iba doma. V Štúdiu Súkromného konzervatória Dezidera Kardoša sa aj počas januára uskutočnia zaujímavé podujatia, ktoré Topoľčancom prinesú talentovaní študenti.

Ilustračný obrázok k článku Umelecké štvrtky v Topoľčanoch: Pozrite si program podujatí talentovaných študentov konzervatória
Zdroj: TASR

Študenti Súkromného konzervatória Dezidera Kardoša pravidelne organizujú predstavenia a iné umelecké podujatia v priestoroch Štúdia na Gagarinovej ulici. Pozrite si, čo si prirpavili pre Topoľčancov na mesiac január.

Dario Fo – Bláznove žarty pod krížom

14. január o 18.00 hod.

Dario Fo, taliansky dramatik a divadelný režisér, nositeľ Nobelovej ceny za literatúru za rok 1997, je autorom viacerých skvelých textov, v ktorých sa vracia k najznámejším biblickým príbehom a nanovo ich prepisuje. V humorne ladenom texte Blázon pod krížom hľadá odpovede na otázku, či potrebujeme postavu ukrižovaného spasiteľa na to, aby sme sa očistili a stali lepšími, alebo len ako ikonu, za ktorú sa môžeme schovávať. V druhej polovici tohto štvrtkového večera si ako bonus vypočujete niekoľko piesní v čerstvom naštudovaní poslucháčov herectva.

Čajka (skorý zber), 3/4, alebo koniec až v Marci

21. január o 18.00 hod.

Anton Pavlovič Čechov patrí medzi najväčších svetových dramatikov a preto sme sa rozhodli, že obohatíme repertoár Štúdia SKDK práve hrou od tohto autora. Čajka bola prvou hrou, ktorú Čechovovi uviedli v legendárnom divadle MCHAT aj to až po dlhých prehováraniach tvorcu, pretože tvrdil, že sa nedá zinscenovať.

Tento komický Čechovov pohľad na ľudstvo z prelomu 19. a 20. storočia je o láske a možno práve preto je univerzálny a aktuálny aj dnes. Na tomto divadelnom projekte sa podieľajú žiaci z viacerých ročníkov herectva Súkromného konzervatória Dezidera Kardoša v Topoľčanoch a hostia z hudobného oddelenia a Súkromnej školy úžitkového výtvarníctva.

5P (Pohoda, Prednes, Pieseň, Pantomíma, Potlesk)

28. január o 18.00 hod

Posledné januárové predstavenie sa bude niesť v znamení komponovaného umeleckého zážitku, v ktorom vystúpia študenti nášho konzervatória. Pozrieme si tzv. 5P – Pohoda, Prednes, Pieseň, Pantomíma, Potlesk.

Môže vás zaujímať:

Hra plná humoru a satirického pohľadu na dobu: Do Topoľčian zavíta obľúbené Radošinské naivné divadlo

Umelecký zážitok na dosah ruky: Ruský balet v pohodlí topoľčianskeho ki­na

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM