Katarína Jankeje Kultúra

FOTO: Stovky detí roztancovali Topoľčany na májovom festivale!

Spoločenský dom v Topoľčanoch patril tancu a deťom. Na divadelných doskách nacvičené choreografie predviedli najmenší z materských či žiaci základných škôl.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Stovky detí roztancovali Topoľčany na májovom festivale!
Zdroj: Dnes24.sk

Topoľčany majú za sebou už XX. ročník okresnej prehliadky detských tanečných súborov, ktorý organizuje tradične Tríbečské osvetové stredisko. V tomto ročníku sa na tanečnom festivale predstavilo osemnásť detských tanečných kolektívov v 19-tich choreografiách, v ktorých účinkovalo 272 tanečníkov.

„V priestoroch divadelnej sály Mestského kultúrneho strediska festival odštartoval kolesom z Telgártu v podaní detí zo známeho detského folklórneho súboru Žochárik. Po nich nasledovali choreografie ratolesti z materských škôl Škultétyho, Gagarinovej, Lipovej, Tribečskej a Janka Kráľa,“ prezradil Bohumil Milata z Tríbečského osvetového strediska Topoľčany.

Na podujatí bola zastúpená aj staršia veková kategória, na divadelných doskách sa návštevníkom predstavil súbor TRIBTEAM zo Základnej školy Tribečská, z Hollého odtancovali až dve zoskupenia, Dúha a The winners. Na festivale nechýbali ani talenty z Tosumy, či The Fools a CIK – CAK zo Základnej umeleckej školy Ladislava Mokrého. Svoje choreografie predviedli aj deti z Donaldgym z Ludaníc a Kvetinky z Partizánskeho.

Čítajte tiež:

Známe detské piesne, zábava či veselý smiech: TOTO všetko zažijeme na predstavení pre najmenších!

V Tesároch ožije smelý zajko: Na divadelných doskách sa predstavia herci zo Šale!

Foto: Drahomír Trsťan

XX. ročník okresnej tanečnej prehliadky
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM