Katarína Jankeje Rôzne

Reakcie ľudí na hodový program: Málo stánkov, neporiadok a utajenie programu!

Koľko ľudí, toľko názorov. Zisťovali sme medzi návštevníkmi hodov ako hodnotia tento ročník. Prečítajte si ich odpovede s celkom zaujímavými postrehmi. Súhlasite?

Ilustračný obrázok k článku Reakcie ľudí na hodový program: Málo stánkov, neporiadok a utajenie programu!
Foto: Katarína Jankeje / Zdroj: Dnes24.sk

Tohtoročné hody sú za nami, behom troch dní sme mali možnosť vidieť a počuť značné množstvo umelcov, tanečníkov či zabávačov. Náš kompletný report s fotkami si môžete prečítať v článku: Superstáristi, Vivaldi, folklór či divadlo: TOTO všetko priniesli Topoľčianske hody. Rozhodli sme sa vyspovedať návštevníkov hodových slávnosti a zistiť čo sa im na programe či organizácií pozdávalo a naopak s čím neboli tento rok spokojní.

Stánky v nedohľadne

Jedným z aspektov, ktorí si všimnú všetci hneď ako vstúpia do mesta je totálna absencia stánkov. Môžeme už len spomínať na rady stánkov s kadejakým tovarom, ktoré sa ťahali od jednej strany námestia až na druhý koniec. „Mám tu babičku, dlhšie som tu nebol, tento rok som sa tešil na tradičné hody, ktoré som si pamätal ešte ako decko. Zostal som nemilo prekvapený, keď v sobotu poobede na prvý stánok narazím až pred kostolom na námestí,“ prezradil študent Tomáš z Bratislavy. Podobný názor má aj pani Anna z Topoľčian: „Každým rokom je stánkov menej a menej. Na jednej strane je to dobré, deti aspoň nestoja každý meter, že chcú to a to. No na druhej strane, je mi smutno z pohľadu na moje poloprázdne mesto.“

Neporiadok takmer všade

Fľašky, odpad na zemi, preplnené koše kam pozriete, aj toto je bohužiaľ tvár nášho mesta v čase hodových slávností. Našťastie, výborným krokom pre celú atmosféru hodov bolo odstraňovanie verejného neporiadku v sobotu vo večerných hodinách. „Ja musím pochváliť neviem či mesto či smetiarov, ale to, že v sobotu večer prišlo smetiarske auto a vyzbieralo odpadky v rámci centra bolo neoceniteľné. Katastrofa ako to tu vyzeralo predtým, ľudia sú niekedy horší ako zvieratá,“ prezradil dôchodca.

Najväčšie lákadla zostali utajené

Najprekvapujúcejšou časťou programu je zvyčajne večer s Erikom Ňarjašom. Tanečník už viac rokov spolupracuje s mestom. Podľa dohody Ňarjaš zoženie a privedie umelcov sám. Čo je svojim spôsobom istým lákadlom, no na druhej strane ozrejmenie detailného programu účinkujúcich pred začiatkom slávností by na námestie pritiahlo veľa ľudí. A najmä mladšiu generáciu, ktorá sa dlhé roky sťažuje na jednostrannosť v programe. „Nerozumiem prečo mesto nezverejnilo mená tých sueprstaristov Puskailera, Linu Majerníkovú či tanečnú show s peknými tanečníčkami. Potom je jasné, že mladých tu moc nie je, lebo o tom nevedia,“ sťažuje sa František.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM